ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιστροφή στο lockdown: Έκλεισε η πρώτη τάξη σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Επιστροφή στο lockdown: Έκλεισε η πρώτη τάξη σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ούτε 10 μέρες δεν έχουν περάσει από το άνοιγμα των σχολείων και το πρώτο κλειστό τμήμα δημοτικού σχολείου λόγω κορωνοϊού για τη φετινή σχολική χρονιά είναι γεγονός.

Σύμφωνα με τη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για τμήμα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα ισχύουν αυτά τα πρωτόκολλα; Γιατί και στους εμβολιασμένους έτασσαν επιστροφή στην κανονικότητα κάτι που δεν έγινε και το μόνο που υπερτερεί είναι ο διαχωρισμός.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρόλαυτα κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.