Η Γαλλία καταργεί την μάσκα στο δημοτικό: «Ήταν επώδυνη για τα μικρά παιδιά»

Η Γαλλία καταργεί την μάσκα στο δημοτικό: «Ήταν επώδυνη για τα μικρά παιδιά»

Η Γαλλία καταργεί τις μάσκες στα παιδιά του δημοτικού. Έτσι μετά την Βρετανία και το Βέλγιο και η Γαλλία μπαίνει στο κλαμπ της αποχώρησης της μάσκας στα μικρά παιδιά ξεκινώντας από την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο Gabriel Attal, ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης σήμερα κατά την έξοδό του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το μέτρο κατάργησης της υποχρεωτικής μάσκας στο Δημοτικό Σχολείο αρχικά θα ισχύσει από 4 Οκτώβρη και θα εφαρμόζεται στις διοικητικές περιφέρειες όπου το ποσοστό κρουσμάτων θα είναι κατώτερο από 50 ανά 100 000 κατοίκους.

Σημαντικό για τους υπέρμαχους της μάσκας είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «το να φέρουν μάσκα κυρίως τα πολύ μικρά παιδιά απέχει πολύ από το αν είναι ανώδυνο».

Δεν είναι τυχαίο ότι στις μάσκες η γαλλική παιδιατρική εταιρεία ρίχνει την ευθύνη της κακής πολλές φορές ψυχολογικής κατάστασης των παιδιών.

Έκανε γνωστό πως για να τεθεί σε εφαρμογή η άρση μέτρων, θα πρέπει ο αριθμός κρουσμάτων να παραμείνει κάτω του 50, για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Επιπλέον, σύμφωνα με το γαλλικό μέσο BFMtv, η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.