Κορωνοϊός: Στα 2125 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Καταγράφηκαν 31 θάνατοι

Κορωνοϊός: Στα 2125 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Καταγράφηκαν 31 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2125 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα, ενώ σημειώθηκαν και 31 θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 641.022 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.502 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.606 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (64.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 300 (90.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.118 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 162 (ημερήσια μεταβολή -28.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

O χάρτης του κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια, με την Αττική να καταγράφει 403 μολύνσεις.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 403 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 346.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο καταγράφει 37 κρούσματα, το Ρέθυμνο 15 και τα Χανιά 14.

Ακόμα, 94 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 61 η Ημαθία και 73 η Πιερία, 71 η Αχαΐα, 44 η Πέλλα, 39 η Δράμα και από 46 Ξάνθη και Κοζάνη, και 22 η ΔΚαστοριά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.