ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρεφλεξολογία: Τι είναι και σε ποιες παθήσεις βοηθά;

Ρεφλεξολογία: Τι είναι και σε ποιες παθήσεις βοηθά;

Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε με μικρές πιέσεις στο δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού σας, να κατευνάσετε έναν εκνευριστικό πονοκέφαλο, να βοηθήσετε το νεογέννητο μωράκι σας να ηρεμήσει από τον πόνο των συχνών κολικών, να ανακουφίσετε το παιδί σας από την ρινική συμφόρηση, να αντιμετωπίσετε τον πόνο ενός διαστρέμματος κ.α.;

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ρεφλεξολογίας (20-26 Σεπτεμβρίου 2021), οι επαγγελματίες ρεφλεξολόγοι ενημερώνουν το κοινό γι’ αυτή την πανάρχαια θεραπευτική αγωγή, τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται, τις λειτουργίες της, την πρόληψη νοσηρών καταστάσεων του οργανισμού αλλά και τη βοήθεια στην αντιμετώπιση μιας ευρείας γκάμας προβλημάτων και παθήσεων.

Τα «μυστικά» των πιέσεων σε διάφορα σημεία του σώματος που φέρνουν ανακούφιση

«Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, ολιστική μέθοδος που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών δακτυλοπιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και τη ράχη των ποδιών, στις παλάμες, στο αυτί και στο πρόσωπο. Εκεί, καταλήγουν αντανακλαστικά σημεία από όλα τα μέρη του σώματος και των εσωτερικών οργάνων. Με την ενεργοποίηση αυτών των σημείων επέρχεται βαθιά χαλάρωση και αποσυμφόρηση των κυκλοφορικών και νευρικών λειτουργιών του σώματος. Έτσι, για παράδειγμα εάν ενώ βρίσκεστε στην εργασίας σας νιώσετε ξαφνικά σφίξιμο στο στομάχι σας, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζατε την αντιστοιχία του οργάνου στην παλάμη σας. Πιέζοντας το σημείο για μερικά λεπτά θα νιώθατε ανακούφιση και θα συνεχίζατε έχοντας ξεπεράσει ένα ακόμα εμπόδιο στην καθημερινότητα», αναφέρει η Δήμητρα Φράντζιου, Ρεφλεξολόγος – Ολιστική Θεραπεύτρια.

Πρόκειται για μία απολύτως ακίνδυνη πρακτική ενεργοποίησης της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, δε συνιστά διαγνωστική μέθοδο, δε χορηγεί φάρμακα, βότανα, ομοιοπαθητικά σκευάσματα και ως εκ τούτου δεν προκαλεί παρενέργειες. «Αποσκοπεί στην ανακούφιση από τον σωματικό και ψυχικό πόνο, την απελευθέρωση από εντάσεις και την εξισορρόπηση των λειτουργιών του σώματος. Διατηρεί την ομοιόσταση του οργανισμού με σκοπό την αποκατάσταση των διαταραχών του. Έτσι, όλες οι λειτουργίες του οργανισμού εναρμονίζονται και διευκολύνεται η διαδικασία αυτοθεραπείας του ατόμου», σχολιάζει η κυρία Φράντζιου.

Σε ποιες παθήσεις- ενοχλήσεις βοηθά η Ρεφλεξολογία

Ενδεικτικά, η Ρεφλεξολογία βοηθάει αποτελεσματικά σε:

  • Θέματα ύπνου
  • Άγχος
  • Αλλεργίες
  • Κυκλοφορικό σύστημα
  • Νευρικό σύστημα
  • Κατάθλιψη
  • Γαστρίτιδα
  • Δυσκοιλιότητα
  • Πονοκέφαλοι
  • Ημικρανίες
  • Αυχενικό Σύνδρομο
  • Μυοσκελετικά
  • Αποτοξίνωση

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δε χρειάζεται να υπάρχει κάποια παθολογία για να δεχτούμε μια θεραπεία ρεφλεξολογίας. Μπορεί να δράσει και προληπτικά, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα και διατηρώντας την υγεία μας στην κορυφή. Απαραίτητο, ωστόσο, είναι να υπάρχει ιατρική διάγνωση έτσι ώστε ο ρεφλεξολόγος λαμβάνοντας το πλήρες ιστορικό του κάθε θεραπευόμενου, να γνωρίζει επακριβώς το πρόγραμμα που θα δημιουργήσει ούτως ώστε να επέλθει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι αντιμετωπίζεται. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας κυμαίνεται από 45’ μέχρι 60’. Ως συμπληρωματική μέθοδος, μπορεί κάλλιστα να συνδυασθεί με οποιαδήποτε συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία και με οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή που έχει δοθεί από τον θεράποντα ιατρό», καταλήγει η Ρεφλεξολόγος – Ολιστική Θεραπεύτρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.