ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πνευμονία: Τα πιο σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας που χρειάζονται προσοχή

Πνευμονία: Τα πιο σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας που χρειάζονται προσοχή

Η πνευμονία προκαλείται από λοίμωξη των αναπνευστικών οργάνων και τα συμπτώματά της είναι ιδιαίτερα σοβαρά και δεν θα πρέπει να περνούν απαρατήρητα.

Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το τι προκαλεί την πνευμονία, την ηλικία και τη γενική υγεία, αλλά υπάρχουν μερικά κοινά σημάδια που χρειάζονται προσοχή.

Ποια είναι τα επικίνδυνα συμπτώματα της πνευμονίας

Στα κοινά συμπτώματα της πνευμονίας περιλαμβάνονται ο βήχας, ο πυρετός αλλά και ο πόνος στο στήθος.

Πάντως, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις υπάρχουν έξι βασικά συμπτώματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Πνευμονολγίας που επικαλείται σχετική δημοσίευση της «Express».

Αυτά τα έξι σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν γρήγορη αναπνοή, σύγχυση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, βήχα αίματος, γρήγορο καρδιακό παλμό, καθώς ναυτία και έμετο.

Επίσης, σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η πνευμονία «είναι πιο σοβαρή για βρέφη και μικρά παιδιά, ανθρώπους άνω των 65 ετών και με προβλήματα υγείας ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα».

Ακόμα, όπως επισημαίνεται, για ορισμένους ηλικιωμένους και ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια ή χρόνια πνευμονικά προβλήματα, «η πνευμονία μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να δουν γιατρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.