ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Γ.Ιωαννίδης: «Υπήρχε εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ – Είπα στον Σ.Τσιόδρα ότι το lockdown θα καταστρέψει τη χώρα»

Γ.Ιωαννίδης: «Υπήρχε εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ – Είπα στον Σ.Τσιόδρα ότι το lockdown θα καταστρέψει τη χώρα»

«Καμπανάκι» στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να σημάνουν τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford και κάτοχος της έδρας C.F. Rehnborg για την Πρόληψη Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Stanford.

Ο καθηγητής Στατιστικής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Stanford μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε πως υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ. Κάτι που ίσως συνάδει και με την επίθεση που έχει δεχθεί ο καθηγητής όλους τους προηγούμενους μήνες από αρκετά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, λόγω της αντίθεσης του στο lockdown.

Ο Γ.Ιωαννίδης είπε ότι «υπήρχαν επαφές από βουλευτές και πολιτικούς, ανθρώπους οι οποίοι ανεξάρτητα με τον επίσημο κυβερνητικό μηχανισμό επικοινωνούσαν μαζί μου, προσωπικά αρνούμαι οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κομματικό, είτε είναι στην Ελλάδα, είστε στις ΗΠΑ, είτε στην Γερμανία. Έχω κάνει δύο φορές κατάθεση στην Γερουσία στις ΗΠΑ, αλλά όχι γιατί κάποιο κόμμα με κάλεσε, με κάλεσε η αμερικανική Γερουσία».

Και συνέχισε ρίχνοντας πραγματικές «ρουκέτες» καθώς τόνισε ότι «κάποιοι από αυτούς του βουλευτές μου δημιούργησαν μια εντύπωση που φαινόταν σαν να υπήρχε ένα πλαίσιο αποκλεισμού, μου μεταφέρθηκε από ανθρώπους που πιστεύω πως είναι σοβαροί και είναι κοινοί γνωστοί δικοί μου και του Κ.Μητσοτάκη ότι υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ».

Σε ερώτηση για το γιατί έγινε αυτό απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί. Ποτέ δεν με ενδιέφερε κάτι το πολιτικό ή κομματικό, εάν μου ζητούσαν να βοηθήσω θα το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένας από τους βουλευτές που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο κύριος Κυμπουρόπουλος που γνώριζε πολύ καλά τις συνέπειες της πανδημίας και ζήτησε να κάνουμε μια συζήτηση και να καταγραφεί αυτή η συζήτηση για να μπορέσει στη συνέχεια στη δημοσιότητα.

Και η συζήτηση αυτή ήταν εξαιρετική γιατί είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, με ευαισθησίες και κατανόηση, θεωρώ ότι ήταν ωραία συζήτηση και ήταν στην αρχή της πανδημίας. Μου γράφει μετά ότι “δυστυχώς μίλησα με το επιτελείο μου και το στήσιμο μου δεν ήταν καλό κατά συνέπεια δεν μπορούμε να το βγάλουμε αυτό στην επιφάνεια”, τον ευχαρίστησα και του είπα ότι για ανθρώπους σαν και εμάς η λογοκρισία είναι το ισοδύναμο των νοητικών θανάτων και θα πρέπει να το αποφύγουμε.

Σε άλλες περιπτώσεις πήρα προσκλήσεις από ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Μαξίμου και στη συνέχεια αποσύρθηκαν, πχ. από την Καθημερινή».

Ο καθηγητής αποκάλυψε επίσης πως ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε επικοινωνήσει μαζί του στην αρχή της πανδημίας. «Τότε του είχα πει πως θα πρέπει να προσέξει πολύ γιατί με το δρακόντειο lockdown ίσως καταστρέψει την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Ιωαννίδης.

Να υπενθυμίσουμε πως ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης δεν μιλάει για πρώτη φορά για μια προσπάθεια φίμωσης των επιστημόνων που διαφωνούν με το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα, καθώς και προσφάτως είχε δώσει συνέντευξη στην οποία είχε πει πως πολλοί επιστήμονες φοβούνται να μιλήσουν γιατί εάν το κάνουν «θα τους καταστρέψουν, θα τους τελειώσουν, θα τους ποδοπατήσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.