ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; – To φυσικό ηρεμιστικό που θα σας… «ρίξει» στο κρεβάτι

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; – To φυσικό ηρεμιστικό που θα σας… «ρίξει» στο κρεβάτι

Οι ρυθμοί της ζωής μας και οι χιλιάδες έγνοιες που έχουμε στο κεφάλι μας, πολλές φορές μας δημιουργούν πρόβλημα χαλάρωσης, που έχει αποτέλεσμα να δυσκολευόσαστε να κοιμηθείτε.

Υπάρχει όμως μία απλή συνταγή που βοηθά να νικήσετε την αϋπνία και να κοιμηθείτε γρήγορα και ήρεμα.

Αυτό το… φυσικό ηρεμιστικό απαιτεί μόνο δύο υλικά: ζεστό νερό και μαρούλι.

Τοποθετήστε πολλά φύλλα μαρουλιού σε μία κούπα και ρίξτε το ζεστό νερό. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το μαρούλι.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σχεδόν άοσμο και άγευτο υγρό και, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει το αγαπημένο του τσάι.

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το εν λόγω αφέψημα τόσο ενεργητικό; Η απάντηση απλή, το μαρούλι.

Αυτό το λαχανικό περιέχει ένα φυτοθρεπτικό συστατικό που ονομάζεται lactucarium το οποίο έχει χαλαρωτική επίδραση στο σώμα.

Είναι, ακόμα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από το άγχος που προκαλεί η αϋπνία.

Προσοχή, όμως! Δεν είναι όλα τα μαρούλια πλούσια σε αυτό το συστατικό. Για παράδειγμα το μαρούλι παγόβουνου Kumak δεν θα βοηθήσει στον καλό ύπνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί, τέλος, πως δεν υπάρχουν μελέτες για τις επιπτώσεις του μαρουλιού στην υγεία του ανθρώπου, καθώς οι μόνες εξετάσεις που έγιναν ήταν σε ποντίκια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.