ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόση βιταμίνη C χρειάζεται καθημερινά να λαμβάνει ένας υγιής άνθρωπος

Πόση βιταμίνη C χρειάζεται καθημερινά να λαμβάνει ένας υγιής άνθρωπος

Η ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία βιταμίνης C για έναν υγιή άνθρωπο και έναν ασθενή μπορεί να έχει και δεκαπλάσια διαφορά.

Σύμφωνα με την ίδια, η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ανοσίας, οπότε είναι σημαντικό να περιέχεται στη διατροφή μας, ειδικά σε περιόδους εποχικών ασθενειών.

«Η ημερήσια δοσολογία βιταμίνης C για έναν υγιή άνθρωπο είναι 90 χιλιοστόγραμμα» εξήγησε η Ζαλέτοβα.

Εκείνοι που τρώνε αρκετά λαχανικά και φρούτα δεν θα έχουν έλλειψη βιταμίνης C, τόνισε η γιατρός.

Η ανάγκη για βιταμίνη C σε περίπτωση ασθένειας

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει σε ειδικές περιπτώσεις, όταν ο ανθρώπινος οργανισμός αντιμετωπίζει ιδιαίτερες καταστάσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια κάποιας ασθένειας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ανάγκη για βιταμίνη C αυξάνεται, μερικές φορές δεκαπλασιάζεται!

Είναι δύσκολο να λάβει κανείς μια τόσο μεγάλη δόση βιταμίνης Cαπό τα τρόφιμα, οπότε πρέπει να χρησιμοποιεί ειδικά συμπληρώματα , συνέχισε η διατροφολόγος.

«Τα συμπληρώματα που αγοράζουμε στα φαρμακεία περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Υπάρχουν 500, 1.000 και ακόμη και 2.000 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, που υπερβαίνει σημαντικά την ημερήσια ανάγκη (ενός υγιούς ανθρώπου)» εξήγησε η Ζαλέτοβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπωσδήποτε την κατάλληλη δοσολογία για κάθε περίπτωση ασθενή πρέπει να την καθορίσει ο γιατρός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.