Η κυβέρνηση το ανακοίνωσε και επίσημα: 3η δόση εμβολίου για όλους τους πολίτες!

Η κυβέρνηση το ανακοίνωσε και επίσημα: 3η δόση εμβολίου για όλους τους πολίτες!

Επιβεβαιώνεται (ξανά) το pronews.gr που υποστήριζε από τον Απρίλιο ότι τρίτη δόση του εμβολίου θα κάνουν όλοι οι πολίτες μετά το πέρας 6 μηνών από τον εμβολιασμό τους, καθώς ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε σημερινή του συνέντευξη υποστήριξε ότι την 3η δόση του εμβολίου θα κάνουν και πολίτες κάτω των 50 ετών.

Όπως είπε ο Μ.Θεμιστοκλέους σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

https://www.vimeo.com/639663330

Φυσικά για την τρίτη δόση του εμβολίου δεν έχει δώσει κανείς άδεια, παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμβολιάσει όλους του πολίτες και με τρίτη δόση, ώστε σύντομα να θεωρείται εμβολιασμένος μόνο όποιος έχει κάνει και τις τρείς δόσεις του εμβολίου, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει στο Ισραήλ.

Από εκεί και πέρα ο Μ.Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην μελέτη που ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. «Ο κορωνοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Βέβαια «κανονικότητα» με πιστοποιητικά εμβολιασμού και εμβολιασμό ανά περίπου 6 μήνες, δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς κανονικότητα.

Διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.