Αυτές τις τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε υγιή νεφρά

Αυτές τις τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε υγιή νεφρά

Ως γνωστόν, τα νεφρά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Η κύρια λειτουργία τους είναι να απομακρύνουν την υπερβολική ποσότητα υγρών από το σώμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια σωστή αρτηριακή πίεση, ενώ συμμετέχουν ενεργά στον μεταβολισμό.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο María Tijomírova, για τη διατήρηση της καλής υγείας των νεφρών, είναι απαραίτητο να ακολουθεί κανείς καθημερινά ένα διαιτολόγιο που περιλαμβάνει αρκετά ροφήματα και τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία αυτού του σημαντικού οργάνου.

Οι τροφές για την καλή υγεία των νεφρών

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι τα μούρα, το ρόδι, η κολοκύθα, αλλά και άλλες τροφές μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των νεφρών.

«Πρώτα από όλα είναι το κράνμπερι που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και οξέα. Επίσης έχει διουρητική και αντισηπτική δράση. Η κατανάλωση κράνμπερι συνιστάται σε περιπτώσεις χρόνιων νεφρικών παθήσεων και στην ουρολιθίαση» εξήγησε η Tijomírova.

Παράλληλα, η ειδικός συμβουλεύει να τρώτε μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, κύμινο, σκόρδο και μάραθο γιατί έχουν αντιφλεγμονώδη και αντισπασμωδική δράση, ενώ τα αιθέρια έλαιά τους μπορούν να τονώσουν τη λειτουργία των νεφρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χρήσιμα είναι και τα πορτοκάλια, το ρόδι, τα σταφύλια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Επιπλέον, το καρπούζι και η κολοκύθα έχουν έντονη διουρητική δράση», κατέληξε η διατροφολόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.