Θ.Δημόπουλος: «Να δούμε πως θα εφαρμόσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ανέργους και συνταξιούχους»

Θ.Δημόπουλος: «Να δούμε πως θα εφαρμόσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ανέργους και συνταξιούχους»

Συνεχίζεται το κλίμα «τρομοκρατίας» από τους «ειδικούς», με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, να υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε μια αύξηση θανάτων με Covid-19, ενώ παράλληλα τονίζει ότι πρέπει να εξεταστεί το πως θα εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συνταξιούχους και ανέργους.

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων», είπε ο Θ.Δημόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. Πως θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται» κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Παράλληλα ο Θ.Δημόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

«Προφανώς η μόνη λύση που έχουμε για τη διαχείριση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Βλέπουμε πως σε όποιες περιφέρειες της Ελλάδας η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, έχουμε υψηλό αριθμό νοσηλειών. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε.

Εμβολιασμό 5-11 ετών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο FDA έδωσε το «πράσινο» φως για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη αυτή η απόφαση θα πρέπει να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να παρθεί η σχετική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.