Καταγγελίες για το νοσοκομείο Καλαμάτας από νοσηλεύτρια: Της είπαν «δεν είναι δύσκολο να πέσεις θύμα τροχαίου»!

«Εμφανίστηκαν μπροστά μου ξαφνικά με μια σύριγγα για να λάβουν αίμα, χωρίς να έχω καν προειδοποιηθεί και να έχω συναινέσει»

Καταγγελίες για το νοσοκομείο Καλαμάτας από νοσηλεύτρια: Της είπαν «δεν είναι δύσκολο να πέσεις θύμα τροχαίου»!

Σοκάρουν οι καταγγελίες για την αυταρχικότητα της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς έχει φτάσει στο σημείο των ανοιχτών απειλών και της τρομοκράτησης υγειονομικών.

Στο νοσοκομείο, λοιπόν, αυτό, όπου η πρακτική των ΕΔΕ έχει αντικαταστήσει τη μέριμνα για την επίλυση των εκρηκτικών προβλημάτων του ιδρύματος, η διοίκηση, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, έφτασε μέχρι του σημείου να απαιτεί ιατρικές πράξεις για το προσωπικό χωρίς τη συναίνεσή τους αλλά και να προχωρά στη διενέργεια πειθαρχικών διώξεων, κατά παράβαση αυτών που ορίζονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Στο νοσοκομείο αυτό έφτασαν στο σημείο, όπως καταγγέλλεται, να διαμηνύσουν σε μέλος του υγειονομικού προσωπικού πως «εάν δεν εγγραφείς στη Ν.Δ., εδώ μέσα δεν θα επιβιώσεις!»

«Κυνήγι μαγισσών»

Η ιστορία της νοσηλεύτριας που μίλησε στην «Δημοκρατία» αρχίζει το 2018, οπότε μετατίθεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Λόγω της σημαντικής εμπειρίας της τής ανατίθεται θέση αιχμής και, μάλιστα, εκπαιδεύτριας για το λοιπό προσωπικό.

Γρήγορα αντιλαμβάνεται αρρυθμίες στη λειτουργία του τμήματος, καθώς, όπως σημειώνει, «το ιατρικό πρωτόκολλο είχε πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων». Οι επισημάνσεις και αναφορές της επί του θέματος δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, αντιθέτως αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα.

Τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους η διοίκηση καλεί να περάσουν από ΕΔΕ όσοι νόσησαν τις ημέρες εκείνες από Covid. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Δεκέμβρη του 2020 στον «Άγιο Σάββα», όπου ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή νόσησαν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η διενέργεια ΕΔΕ συνδέεται και με το γεγονός της έναρξης από την πρώτη Σεπτεμβρίου των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η νοσηλεύτρια νοσεί εκείνες τις ημέρες από Covid και μπαίνει σε καραντίνα. Όμως, οι κλήσεις και τα εξώδικα για τη διενέργεια ΕΔΕ δεν αναστέλλονται. Στην πρώτη ΕΔΕ, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, καλείται να περάσει από τεστ αντισωμάτων.

«Εμφανίστηκαν μπροστά μου ξαφνικά με μια σύριγγα για να λάβουν αίμα, χωρίς να έχω καν προειδοποιηθεί και να έχω συναινέσει» θα σημειώσει. Ο λόγος της αμφισβήτησης αποδόθηκε στο γεγονός ότι η δειγματοληψία με την οποία πιστοποιήθηκε η νόσησή της από Covid διενεργήθηκε από την ίδια. «Eλαβα εγώ δείγμα μπροστά στην προϊσταμένη του τμήματος και με παρόντες τους συναδέλφους και το δείγμα εστάλη στην Αθήνα» θα συμπληρώσει. Η νοσηλεύτρια αρνείται να συναινέσει στην ιατρική πράξη, καθώς θεωρεί ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπειά της. Ακολουθούν νέες κλήσεις και εξώδικα, καθώς και απειλές για δευτεροβάθμιο πειθαρχικό έλεγχο.

Ομως, η διοίκηση δεν κοινοποιεί -ως οφείλει- έγγραφο για τους λόγους που παραπέμπεται και διατυπώνονται απίστευτες ανακρίβειες, όπως «Η ΕΔΕ είναι μυστική», «Δεν δικαιούσαι δικηγόρου», «Είσαι μάρτυρας, δεν καλείσαι σε απολογία». Και μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό εκτοξεύτηκε, όπως καταγγέλλεται, και η απειλή ότι «δεν είναι δύσκολο να πέσεις θύμα τροχαίου»!

«Δεν έχει κοινοποιηθεί στον πελάτη μου επίσημο έγγραφο για τους λόγους που ασκείται πειθαρχικός έλεγχος. Το επιχείρημα ότι η ΕΔΕ είναι μυστική και ότι δεν δικαιούται δικηγόρου είναι ψευδές, καθώς πουθενά στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζει αν είναι μάρτυρας ή καλείται σε απολογία. Επίσης, επιχειρήθηκε να παραβιαστεί βάναυσα ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, που απαιτεί τη συναίνεση του προσώπου για οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Επομένως, όλη η διαδικασία είναι παράνομη» θα σημειώσει η δικηγόρος της νοσηλεύτριας Μαρίνα Λαθούρη μιλώντας στην εφημερίδα.

Τι είναι οι κίτρινες κάρτες;

Στο ερώτημα που τέθηκε αρμοδίως από τη νοσηλεύτρια για την απουσία καταγραφής σε κίτρινες κάρτες των τυχόν παρενεργειών από τα εμβόλια η απάντηση που έλαβε ήταν αφοπλιστική: «Τι είναι κίτρινες κάρτες; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Και αυτό ενώ, σύμφωνα με τη φαρμακοεπαγρύπνηση, οι εισαγωγές διάφορων περιστατικών, εφόσον συσχετίζονται χρονικά με το εμβόλιο, υποχρεωτικά καταγράφονται, προκειμένου να διερευνηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι το ίδιο νοσοκομείο που τον περασμένο Σεπτέμβρη επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μ. Γκάγκα, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι «της άφησε πολύ καλές εντυπώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.