ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ελλάδα 2021: Αρνήθηκαν να εξετάσουν 23χρονη με υποκείμενα νοσήματα γιατί είχε rapid test… και δεν είχε εμβολιαστεί!

Νοσηλεύτρια: «Εάν ήθελες να εξεταστείς έπρεπε να είσαι εμβολιασμένη... από τον βήχα δεν πέθανε κανείς»

Ελλάδα 2021: Αρνήθηκαν να εξετάσουν 23χρονη με υποκείμενα νοσήματα γιατί είχε rapid test… και δεν είχε εμβολιαστεί!

Στην Ελλάδα του 2021 εμποδίζεται η πρόσβαση στα Επείγοντα δημόσιου νοσοκομείου, το οποίο συντηρείται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει κάνει μοριακό test.

Αυτό καταγγέλλει 23χρονη κοπέλα, που της αρνήθηκαν να την εξετάσουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Χανίων το απόγευμα του Σαββάτου. Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα βήχα, πονοκέφαλο, μούδιασμα και ενώ υποφέρει από άσθμα και επιληπτικές κρίσεις. Η ίδια είχε νοσήσει πριν 7 μήνες και είχε κάνει rapid test την ίδια ημέρα το πρωί για την εργασία της.

Παρολαυτά αρνήθηκαν να την εξετάσουν λέγοντάς της ευθαρσώς πως από βήχα δεν πέθανε κανείς και πως θα έπρεπε να κάνει μοριακό τεστ και να ξαναπάει την επόμενη ημέρα.

Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη εάν συνέβαινε κάτι στην κοπέλα και ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να κάνουν διαλογή ασθενών σε ένα δημόσιο αγαθό, την υγεία;

Ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτό απαγορεύεται ρητά, ότι δεν υπάρχει -και δεν θα μπορούσε να υπάρχει – καμία διάκριση για τους ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα και δεσμεύτηκε πως θα γίνει άμεση διερεύνηση του περιστατικού, εφόσον λάβει την έγγραφη καταγγελία της ασθενούς στα χέρια του.

Το χρονικό

Η 23χρονη, όπως καταγγέλλει στο zarpanews.gr, πήγε στα ΤΕΠ το απόγευμα του Σαββάτου, με έντονο βήχα, πονοκέφαλο, μούδιασμα και ενώ πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (άσθμα, επιληπτικές κρίσεις).

Στην γραμματεία των ΤΕΠ, ρωτήθηκε αν είναι εμβολιασμένη και απάντησε πως έχει νοσήσει, οπότε την έστειλαν να κάνει rapid test ώστε να επιστρέψει στα ΤΕΠ για να εξεταστεί.

«Στην συνέχεια, βγήκα όπως μου υπέδειξαν έξω από το κτήριο. Στάθηκα σε εξωτερικό χώρο έξω από την κουρτίνα και μέσα βρισκόταν μια εργαζόμενη που υπέθεσα πως είναι νοσηλεύτρια. H νοσηλεύτρια έβγαλε τον εξοπλισμό για το rapid test και με ρώτησε αν είμαι εμβολιασμένη. Της απάντησα ότι έχω νοσήσει αλλά έχουν περάσει επτά μήνες. Τότε πήρε την μπατονέτα πίσω και μου μου είπε πως επειδή έχει παρέλθει η ημερομηνία νόσησής μου, πρέπει να κάνω μοριακό τεστ, να περιμένω τα αποτελέσματα και να πάω την επόμενη μέρα να εξεταστώ» εξιστορεί η 23χρονη και προσθέτει πως η ίδια είχε υποβληθεί σε rapid test νωρίτερα την ίδια μέρα λόγω της εργασίας της.

Παράλληλα, εξήγησε στη νοσηλεύτρια ότι έχει υποκείμενα νοσήματα, ότι χρειάζεται άμεσα γιατρό γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει και ότι δεν μπορεί να φύγει χωρίς να εξεταστεί.

«Εάν ήθελες να εξεταστείς έπρεπε να είσαι εμβολιασμένη. Να έρθεις αύριο το απόγευμα να σε δει γιατρός» της απάντησε η εν λόγω εργαζόμενη, η οποία σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ήταν ιδιαίτερα ερειστική και μάλιστα την ενημέρωσε ότι «από τον βήχα δεν πέθανε κανείς».

«Μετά εγώ απαίτησα η συγκεκριμένη να φύγει» τονίζει η 23χρονη και ακολούθησε ένταση, με αποτέλεσμα πράγματι να πάει άλλος συνάδελφος να πάρει τα στοιχεία της.

Τότε, όπως εξιστορεί, τον ρώτησε:

«Επειδή είμαι ανεμβολίαστη δεν μπορεί να με εξετάσει ένας γιατρός με rapid test και πρέπει να κάνω μοριακό;» και μου είπε «Δεν είναι εδώ ο τομέας μου ήρθα επειδή έγινε μια παρεξήγηση μου είπε η συνάδελφος αλλά απ’ ό,τι ξέρω έτσι είναι».

Τελικά η κοπέλα αποχώρησε και αναγκάστηκε να αναζητήσει ιδιώτη πνευμονολόγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, δεν της έγινε καμία εξέταση ούτε μακροσκοπικά ούτε εργαστηριακά, παρά την αναφερόμενη δύσπνοια και όλο το ιστορικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.