ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σ.Λουκίδης: «Να επανέλθει η χρήση μάσκας και η τηλεργασία»

Το εμβόλιο της γρίπης θα μειώσει την πίεση στο ΕΣΥ

Σ.Λουκίδης: «Να επανέλθει η χρήση μάσκας και η τηλεργασία»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μάσκας και της τηλεργασίας.

Ειδικότερα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση της χώρας και δήλωσε πως «δεν περιμένει πολλά πράγματα από αυτή την παρέμβαση», εννοώντας τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ.

«Η εφαρμογή της μάσκας μάς βοήθησε πέρυσι να απομειώσουμε σημαντικά και όλες τις ιώσεις. Θα πρέπει, επίσης, σε κάποιες υπηρεσίες, να επανέλθει η τηλεργασία γιατί, και θα μειώσει την κινητικότητα ,και συγχρόνως θα απομειώσει την κίνηση στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν μπορεί να κλείσει η κοινωνία ξανά, αλλά δεν μπορεί και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε πίεση όλων των περιστατικών. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και τα περιστατικά και τα non Covid, τα οποία εμπιστεύονται και πάλι το ΕΣΥ».

Μιλώντας για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, είπε ότι υπάρχουν επιχειρήματα, δεν είναι όλοι αρνητές. «Τους βάζουμε στη διαδικασία να διαβάσουν βιβλιογραφία. Η επιστήμη έχει αποδείξεις. Είναι διαρκής η προσπάθεια και ελπίζω ότι θα ανεβάσουμε το ποσοστό των ανθρώπων που πάνε να κάνουν την πρώτη δόση».

Το εμβόλιο της γρίπης θα μειώσει την πίεση στο ΕΣΥ

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν να το κάνουν και να μεταθέτουν για αργότερα την τρίτη δόση για τον κορωνοϊό ο κ. Λουκίδης δήλωσε πώς «δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, που πέρυσι έφτασε τα τέσσερα εκατομμύρια, είναι μια παρέμβαση που θα απομειώσει την πίεση στο σύστημα. Μπορεί να γίνει την ίδια μέρα με το εμβόλιο του κορωνοϊού σε διαφορετικό χέρι». Και όπως πρόσθεσε, «αν την απομειώσουμε, θα είναι σημαντικό για το σύστημα υγείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.