ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

«300.000 ακόμη νεκρούς με Covid-19 στην Ευρώπη»: Γιατί lockdown και μαζικοί εμβολιασμοί μας οδήγησαν στην καταστροφή

Οι κυβερνήσεις απαντούν στο λάθος... με λάθος

«300.000 ακόμη νεκρούς με Covid-19 στην Ευρώπη»: Γιατί lockdown και μαζικοί εμβολιασμοί μας οδήγησαν στην καταστροφή

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ευρώπη, καθώς εάν και έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού οι περισσότερες χώρες καταγράφουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, αλλά και αύξηση νεκρών και νοσηλειών.

Είναι κάτι αξιοπερίεργο, καθώς θεωρητικά αυτές οι χώρες θα έπρεπε να είχαν χτίσει τείχος ανοσίας, καθώς έλεγαν πριν λίγους μήνες οι «ειδικοί» ότι εάν αποκτήσει αντισώματα το 70% του πληθυσμού (με εμβόλιο ή φυσική νόσηση) τότε θα «τελειώσουμε» με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα μια νέα ζοφερή μελέτη εκτιμά ότι η Γηραιά Ήπειρος μπορεί να μετρήσει 300.000 νέους θανάτους από κορονοϊό και πάνω από ένα εκατομμύριο νοσηλείες στα νοσοκομεία. Η μελέτη εντάσσει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου.

Η νέα μελέτη επεξεργάζεται τους ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες έως τις αρχές Νοεμβρίου, που δηλαδή έχουν μηδενική ανοσία κατά της νόσου, σε 19 ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ (με την Ελλάδα μέσα).

Οι χώρες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι εκείνες με μεγάλο πληθυσμό και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, κυρίως ηλικιωμένων, και άτομα που έχουν ήδη αρρωστήσει από κορωνοϊό, καθιστώντας την Ελλάδα ανάμεσα στις πιο επίφοβες.

Μαζί της, συμπεριλαμβάνεται η Αυστρία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Σλοβενία.

Ταυτόχρονα, δραματική είναι και η προειδοποίηση για την πίεση που θα δεχτούν τα νοσοκομεία, με σχεδόν ένα εκατομμύριο νέες εισαγωγές, όμως το εύρος ανά χώρα διαφέρει ανάλογα με την εμβολιαστική κάλυψη.

Δηλαδή στη Ρουμανία, με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία 840 ανά 100.000 άνθρωποι, ενώ στη Βρετανία μόνο 62 στους 100.000.

Σε απόλυτα μεγέθη, στη Γερμανία, που έχει μεγάλη αναλογία ηλικιωμένων, περίπου 280.000 άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν στο νοσοκομείο, έναντι μόνο 6.300 στη Δανία.

«Εκτός από τη Ρουμανία, όπου η εμβολιαστική κάλυψη εμβολίων είναι χαμηλή, οι χώρες με συνδυασμό χαμηλότερης κάλυψης μεταξύ των ηλικιωμένων και γηρασμένου πληθυσμού (Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Σλοβενία) έχουν μέγιστο κίνδυνο, καθώς μπορούν να βιώσουν πολύ υψηλότερους αριθμούς νοσηλειών και θανάτων μεταξύ των ηλικιωμένων από χώρες με νεότερους πληθυσμούς και υψηλή κάλυψη σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες» τονίζει χαρακτηριστικά η αποκαρδιωτική μελέτη.

Στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται πως η πιθανή νέα επιβάρυνση με νοσηλείες και θανάτους από κορωνοϊό στις ευρωπαϊκές χώρες θα είναι σημαντική, με πάνω από 900.000 νοσηλείες και 300.000 θανάτους.

Σημαντικές παρατηρήσεις: Παρατηρούμε ότι οι χώρες που έχουν υψηλό κίνδυνο να «χτυπηθούν» από τον κορωνοϊό δεν είναι αυτές που έχουν πολλούς ανεμβολίαστους, καθώς με εξαίρεση την Σλοβενία η οποία έχει εμβολιάσει περίπου το 55% του πληθυσμού, όλες οι υπόλοιπες έχουν ποσοστά εμβολιασμού άνω του 70%.

Αντιθέτως το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως σε χώρες που δεν έχουν εμβολιάσει τους ηλικιωμένους. Και γι’ αυτό η χώρα μας κινδυνεύει, καθώς τα μέτρα τα οποία έχει πάρει σε καμία περίπτωση δεν είναι για να οδηγήσει τους ηλικιωμένους σε εμβολιαστικά κέντρα, αλλά τους νέους και τα παιδιά, οι οποίοι -εκτός εξαιρέσεων βέβαια- δεν κινδυνεύουν ιδιαιτέρως από τον Covid-19.

Άρα μάλλον αυτό που είπε ο Α.Γεωργιάδης ότι «τα μέτρα πέτυχαν» δεν ισχύει, εκτός εάν εννοεί ως «επιτυχία» την αύξηση των εσόδων της Pfizer.

Το καταστροφικό lockdown

Παράλληλα παρατηρούμε ότι το πρόβλημα παρατηρείται σε χώρες που είχαν επιβάλλει lockdown, όπως η Ελλάδα και όχι σε χώρες που ακολούθησαν την ανοσία της αγέλης, όπως η Σουηδία.

Οι χώρες που τον τελευταίο καιρό καταγράφουν πάλι αύξηση κρουσμάτων είναι αυτές που ακολούθησαν περίπου την ίδια πολιτική με την Ελλάδα, δηλαδή lockdown και μαζικοί εμβολιασμοί.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=suQtbyM9r6E&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, είχε μιλήσει προσφάτως για τα καταστροφικά lockdown και είχε πει τα εξής:

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να λέει ότι το lockdown κάνει καλό, αυτομάτως μπορεί να είναι ένα μέτρο που κάνει κακό. Και τί βλέπουμε; Βλέπουμε μια αύξηση της θνησιμότητας από όλα τα αίτια που δεν οφείλεται στον Covid-19. Γιατί να μην οφείλεται στο lockdown; Βλέπουμε παράξενες καταστάσεις, ενώ είμαστε εμβολιασμένοι ή έχουμε φυσική ανοσία το 70-80% αντί να μειώνεται η ένταση, αυξάνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι παράξενο έγινε;», είχε πει ο Δ.Κούβελας.

Μιλώντας για το lockdown και πως αυτό ήταν επί της ουσίας καταστροφικό είπε: «Και άπαντες να εμβολιαστούμε ο ιός θα είναι εδώ και με τα lockdown δεν τον αφήνουμε να κάνει τον κύκλο του. Με τα lockdown προστατεύουμε τον ιό, δεν προστατεύουμε εμάς, δημιουργούμε θυλάκους ανάπτυξης περίεργων μεταλλάξεων του ιού, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα εμβόλια, γι’ αυτό συζητάμε και είμαστε πολλοί επιφυλακτικοί».

Όσον αφορά τους μαζικούς εμβολιασμούς. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε εμείς γιατί οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων, το έκανε προσφάτως η Μαρία Κορινθίου, η οποία μιλώντας για τον ηθοποιό Γιάννη Αϊβάζη αποκάλυψε πως η «αίσθηση ελευθερίας» που νιώθουν οι εμβολιασμένοι και τα Covid-free μαγαζιά μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των κρουσμάτων.

«Ο Γιάννης είχε μία κόπωση, είχε δέκατα από πυρετό. Βρέθηκε με τον άνθρωπο Παρασκευή και την Κυριακή ξεκίνησε να αισθάνεται κουρασμένος. Το Σάββατο είχε πάει σε δύο αγώνες ποδοσφαίρου. Δεν δώσαμε μεγάλη βάση», είπε ο Μ.Κορινθίου.

Δηλαδή ο Γ.Αϊβάζης πήγε αρχικά σε έναν covid-free χώρο (καφετέρια) και κόλλησε εκεί τον κορωνοϊό, ενώ στη συνέχεια πήγε σε δύο αγώνες ποδοσφαίρου στους οποίους επίσης πάνε μόνο εμβολιασμένοι!

Είναι δεδομένο ότι μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας η πολιτική των lockdown, μαζικών εμβολιασμών δεν έδωσε τη λύση, καθώς καταστράφηκε η οικονομία, διχάστηκε η κοινωνία, ανεστάλησαν βασικές ελευθερίες των πολιτών και τελικά δεν κατάφερε να περιοριστεί ο Covid-19.

Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο, αλλά η Σουηδία που δεν επέβαλλε κανέναν περιορισμό έχει καταφέρει από τον Μάρτιο του 2021 να τελειώσει τον κορωνοϊό και είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που δεν καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης είχε πει ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Η Ελλάδα πλέον ξεπέρασε τους 17.000 νεκρούς με Covid-19, την ώρα που οι Σουηδοί έχουν μείνει κολλημένοι στους 15.107.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.