ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Καναδάς: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Καναδάς: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Οι καναδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

“Έπειτα από πλήρη ανεξάρτητη επιστημονική εξέταση, το υπουργείο (Υγείας) διαπίστωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου αυτού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων”, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

Η δοσολογία του εμβολίου για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση. Οι δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται “σε διάστημα τριών εβδομάδων”, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας του Καναδά, που δεν αναφέρει ακόμη την ημερομηνία έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, η ανοσοαπόκριση των παιδιών από 5 έως 11 ετών ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των νέων από 16 έως 25 ετών. Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 90,7% για την πρόληψη της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν καταγράφηκε, διευκρινίζει ακόμη το υπουργείο.

Η συμμαχία Pfizer/BioNTech είχε καταθέσει την αίτησή της για την έγκριση του εμβολίου της στις 18 Νοεμβρίου, στηριζόμενη σε δεδομένα δοκιμών που διενεργήθηκαν σε 2.268 παιδιά της ηλικιακής ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλού στον κόσμο, ένας μικρός αριθμός χωρών, μεταξύ τους το Ισραήλ και ο Καναδάς έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά. Η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Καμπότζη και η Κολομβία άρχισαν επίσης να εμβολιάζουν παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά με κινεζικά εμβόλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.