Το Βέλγιο βάζει τα «γυαλιά» στην Ελλάδα: Σε αναστολή εργασίας με αποδοχές όσοι υγειονομικοί δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Το Βέλγιο βάζει τα «γυαλιά» στην Ελλάδα: Σε αναστολή εργασίας με αποδοχές όσοι υγειονομικοί δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Τα «γυαλιά» βάζει και το Βέλγιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με την αντιμετώπιση των υγειονομικών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και τους έχουν θέσει σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών: Όπως ανακοινώθηκε από 1η Ιανουαρίου όποιος υγειονομικός στο Βέλγιο δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί τίθεται σε αργία με αποδοχές.

Δηλαδή θα είναι σε αναστολή και θα πληρώνονται.

Σχεδόν σε όλες χώρες της Ευρώπης ισχύει το ίδιο καθεστώς πλην της Ελλάδος που 7.000 υγειονομικοί τιμωρήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με οικονομική εξόντωση.

Όπως μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ, μεταξύ 1 Ιανουαρίου ως και 31 Μαρτίου 2022, οι υγειονομικοί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα μπουν σε αναστολή εργασίας – εκτός κι αν μια ανάλογη θέση είναι πιθανή –και θα μπορούν να επωφεληθούν από το επίδομα ανεργίας για λόγους ανωτέρας βίας ή θα παίρνουν ολόκληρο το επίδομα ανεργίας αν αρνηθούν τη σύμβασή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό συμφωνήθηκε στο Yπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης συνασπισμού μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στις 19/11/21 όπου αποφασίστηκαν οι κυρώσεις κατά υγειονομικών που θα αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά covid19 που τίθεται σε ισχύ από 1 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.