ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρενέργειες εμβολίων Covid-19: Πολίτες απ’ όλον τον κόσμο συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους (βίντεο)

Παρενέργειες εμβολίων Covid-19: Πολίτες απ’ όλον τον κόσμο συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους (βίντεο)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο πολίτες από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς μιλούν για τις παρενέργειες που τους προκάλεσαν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο.

Οι ασθενείς αυτοί ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Μιλούν για προβλήματα που τους προκάλεσαν οι παρενέργειες, για τις μόνιμες αναπηρίες που απέκτησαν, αλλά και για τις φοβίες που πλέον τους κατατρώνε. Η ζωή όλων αυτών των πολιτών άλλαξε με δραματικό τρόπο.

Είναι πια καιρός να αντιληφθούμε πως τα θύματα της πανδημίας, είτε εμβολιάστηκαν είτε όχι, είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Ανεξάρτητα από την επιστημονική προσέγγιση, τα θύματα αυτής της πανδημίας συνυπολογίζονται και καταγράφονται στις ίδιες λίστες στις οποίες αναφέρονται αριθμοί, μέσοι όροι και ερμηνείες αλγοριθμικών υπολογισμών. Μόνον που πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι με όνομα και επίθετο.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο με τις προσωπικές αφηγήσεις των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν καθοδηγούμενοι από μια κυρίαρχη αντίληψη των κοινωνιών τους.

Αυτοί οι άνθρωποι αποζητούν, ή μάλλον απαιτούν, έστω διακριτικά, κάποια δικαίωση, κάποια πειστική εξήγηση, κάποιο αξιόπιστο επιχείρημα. Προς το παρόν το αίτημά τους παραμένει ανικανοποίητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.