ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμβόλιο AstraZeneca – Ερευνητής: Πολύ γρήγορα εμβόλιο για την παραλλαγή «Όμικρον» αν χρειαστεί

Εμβόλιο AstraZeneca – Ερευνητής: Πολύ γρήγορα εμβόλιο για την παραλλαγή «Όμικρον» αν χρειαστεί

Ο Bρετανός Άντριου Πόλαρντ, που ήταν επικεφαλής των ερευνών για την παρασκευή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Οξφόρδης/AstraZeneca δήλωσε ότι ένα νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παρασκευαστεί «πολύ γρήγορα» κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Ο καθηγητής σερ Άντριου Πόλαρντ, διευθυντής του Ομίλου Oxford Vaccine, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα υπάρχοντα εμβόλια μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της βαριάς νόσησης από την παραλλαγή Όμικρον.

​​​​​​​Ο ίδιος είπε στο πρόγραμμα του BBC, Today, ότι ενώ πιθανόν να περάσουν εβδομάδες μέχρι οι επιστήμονες να κατανοήσουν πλήρως τις επιπτώσεις των μεταλλάξεων της Όμικρον, οι περισσότερες από αυτές είναι παρεμφερείς με εκείνες που συναντώνται σε άλλες παραλλαγές.

«Παρότι αυτές οι μεταλλάξεις υπάρχουν σε άλλες παραλλαγές, τα εμβόλια εξακολουθούν να αποτρέπουν την σοβαρή νόηση καθώς μετακινούμαστε από την Άλφα, τη Βήτα, τη Γάμμα, την Δέλτα», σημείωσε.

​​​​​​​«Τουλάχιστον εικάζοντας, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό απέναντι σε μια νέα παραλλαγή αποτρέποντας τη σοβαρή νόσηση, αλλά πράγματι χρειάζεται να περιμένουμε πολλές εβδομάδες για να το επιβεβαιώσουμε».

Όπως τόνισε ο καθηγητής, «είναι υπερβολικά απίθανο να συμβεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας στον εμβολιασμένο πληθυσμό, όπως είδαμε πέρυσι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς αν είναι πιθανό να αναβαθμιστούν τα εμβόλια αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ο Πόλαρντ απάντησε: «Οι διαδικασίες της παρασκευής ενός νέου εμβολίου είναι όλο και περισσότερο αποτελεσματικές. Επομένως, αν χρειαστεί, αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.