ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ειδικός» Γ.Μπουλμπασάκος: «Οι ανεμβολίαστοι φταίνε για τις μεταλλάξεις» – Μποτσουάνα: «Εντοπίστηκε σε εμβολιασμένους»

Αυτοί αποφασίζουν για τα μέτρα;

«Ειδικός» Γ.Μπουλμπασάκος: «Οι ανεμβολίαστοι φταίνε για τις μεταλλάξεις» – Μποτσουάνα: «Εντοπίστηκε σε εμβολιασμένους»

Ακόμα δεν ήρθε η μετάλλαξη Μποτσουάνα («Όμικρον») στην Ελλάδα και οι «ειδικοί» ξεκίνησαν να κατηγορούν… τους ανεμβολίαστους!

Ναι, σύμφωνα με τους «ειδικούς» οι ανεμβολίαστοι φταίνε για τις πάνω από 30 διαφορετικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού, παρόλο που δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να αιτιολογεί τους ισχυρισμούς τους.

Η μετάλλαξη Μποτσουάνα σήμανε «συναγερμό» σε ΜΜΕ και «ειδικούς» οι οποίοι φυσικά ως παντογνώστες «στοχοποίησαν» τους ανεμβολίαστους για την δημιουργία της. Χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής και του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», Γιώργο Μπουλμπουσάκο.

Δημοσιογράφος: «Αυτό με τις μεταλλάξεις να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί βγαίνουν οι αντιεμβολιαστές και τι λένε, “κάνετε εσείς εμβόλια και έχουμε μεταλλάξεις”. Αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα υπήρχε μετάλλαξη;»

Μπουλμπασάκος: «Το έδαφος που αναπτύσσονται οι μεταλλάξεις είναι οι ανεμβολίαστοι. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το πράγμα. Αυτό είναι ένα σαθρό επιχείρημα».

Αυτή είναι η άποψη των ανθρώπων που καθημερινά μας κουνάνε το δάχτυλο για τα εμβόλια και τα τεστ και που κάθε λίγους μήνες αλλάζουν γνώμη κατά το δοκούν!

Βεβαίως το κράτος της Μποτσουάνα είχε ενημερώσει εγκαίρως για την μετάλλαξη Μποτσουάνα, η οποία όπως τονίζει στην επίσημη ανακοίνωση του εντοπίστηκε σε τέσσερις πλήρως εμβολιασμένους διπλωμάτες.

Πώς ακριβώς λοιπόν φταίνε οι ανεμβολίαστοι;

Για τις μεταλλάξεις είχε μιλήσει προ λίγων μηνών και ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας.

«Έχει γίνει υπερβολικά μεγάλος ντόρος για το θέμα των μεταλλάξεων. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτά που ανακοινώνονται συνεχώς για τις μεταλλάξεις έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Πιθανώς να κάνω και λάθος. Γιατί είναι μία εικασία, δεν βασίζονται σε πολύ πραγματικά δεδομένα. Σχετίζεται με τη γνώση και τη συλλογική επιστημονική εμπειρία που έχουμε τόσα χρόνια.

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς. Τι σημαίνει αυτό; Αν ήμασταν δίπλα-δίπλα και εγώ κουβαλούσα τον ιό και κολλούσατε εσείς, υπάρχει τεράστια πιθανότητα σ’ αυτή τη μεταφορά και για την καλύτερη προσαρμογή ο ιός να προσαρμοζόταν πάνω σας. Άρα να υπερίσχυε μία μετάλλαξη η οποία σε μένα να μην ήταν σημαντική αλλά σε εσάς να υπήρχε μία μετάλλαξη. Αν πάτε σπίτι, συναντήσετε το παιδί σας και του κολλήσετε τον ιό, μπορεί πάλι να υποστεί μία μετάλλαξη. Ο ιός, λοιπόν, δεν είναι ποτέ ο ίδιος. Υπάρχουν εκατομμύρια μεταλλάξεις.

Πότε γίνονται σημαντικές. Προφανώς ποτέ δε το ψάξαμε. Ρωτήσατε ποτέ όταν κρυώσατε τον χειμώνα αν είχατε τη μετάλλαξη Α ή τη μετάλλαξη Β; Όχι, γιατί ήταν κοινό κρυολόγημα. Τώρα ξαφνικά τι συμβαίνει; Αρχίζουμε να ακούμε για τις μεταλλάξεις το οποίο είναι κάτι αναμενόμενο για τους ιούς. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν έχει ιδέα τι είναι οι ιοί. Άρα είναι εντυπωσιακό από ειδικούς επιστήμονες να μας λεν για τις μεταλλάξεις. Γιατί αυτό; Διότι σε εμάς που ασχολούμαστε με τη θεραπευτική, η μετάλλαξη έχει νόημα όταν μου δίνει άλλη αρρώστια.

Όταν μου δίνει την ίδια αρρώστια, δεν έχει νόημα. Τι σημαίνει αυτό; Ο ίδιος ιός αγκιστρώνει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις μεταλλάξεις. Με τον ίδιο τρόπο προσβάλλει το κύτταρο. Άρα αυτές οι μεταλλάξεις είναι δομικές διαφοροποιήσεις του ιού που του επιτρέπουν να «κάθεται» καλύτερα στον οργανισμό που προσβάλλει. Στην ουσία όμως δεν αλλάζει τη νόσο γιατί όλοι νοσούν με τον ίδιο τρόπο, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Από τη στιγμή που τα εμβόλια και τα φάρμακα κυνηγούν το ίδιο σημείο πρόσδεσης του ιού, το οποίο προφανέστατα δεν έχει μεγάλες διαφορές, τότε θα έπρεπε να είχαν ίδια ισχύ. Άρα αυτό στο δικό μου το μυαλό σημαίνει ότι τα εμβόλια ποτέ δεν ήταν τόσο καλοφτιαγμένα γιατί έγιναν γρήγορα και τσαπατσούλικα. Άρα από την αρχή ξέραμε ότι θα έχουν κάποιες δυσκολίες. Οι μόνοι που δεν το ξέραν είναι διάφοροι υπουργοί που βγαίναν και κάναν δηλώσεις έχοντας πλήρη άγνοια του τοπίου».

Σε άλλη τοποθέτησή του είχε δηλώσει τα εξής:

«Αν εγώ είμαι εμβολιασμένος πάνω μου θα καταφέρει να με προσβάλει μία μετάλλαξη που θα παρακάμψει τα αντισώματά μου. Τώρα, επειδή πάνω μου θα φουντώσει η ανθεκτική στο εμβόλιο μετάλλαξη αυτή, εάν κολλήσω εσάς μάλλον έχετε πάρει αυτή την ανθεκτική, άρα και το εμβόλιο και εσάς δεν σας καλύπτει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.