ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας

Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αναμένονται εντός του 2022

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως η Όμικρον.

Είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία αναπτύσσει ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας mRNA.

Το εμβόλιο, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε μήνες από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, της αυστραλιανής φαρμακευτικής εταιρείας IDT Australia και του Ινστιτούτου Ντόχερτι, βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών και εγκρίσεων.

Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αναμένονται εντός του 2022, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια εωσότου το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί ευρέως, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών του και να δοθεί άδεια κυκλοφορίας του από τις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής φαρμακευτικής βιολογίας Κόλιν Πούτον του Πανεπιστημίου Μόνας δήλωσε, σύμφωνα με τη “Γκάρντιαν”, ότι το νέο εμβόλιο είναι διαφορετικό από τα υπάρχοντα εμβόλια Covid-19, καθώς χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού για να προκαλέσει ανοσοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.