
Για να διατηρείτε την διατροφική αξία των γευμάτων σας και να επωφελείστε από αυτήν δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε.
Μην ζεσταίνετε υπερβολικά το λάδι, όταν μαγειρεύετε
Το ελαιόλαδο σε υψηλές θερμοκρασίες χάνει τη θρεπτική του αξία, αφού τα θρεπτικά στοιχεία που έχει καταστρέφονται.
Χρησιμοποιείτε πολύ αλάτι
Αν αγοράζετε υλικά για φαγητό που βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, η προβλήματα με τη πίεση, ακόμα και με τον έλεγχο του βάρους σας, αν βάζετε πολύ αλάτι δεν καταφέρνετε τίποτα. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών που οδηγεί σε υπερβολική κούραση της καρδιάς και των αγγείων, ανεβάζει τη πίεση ενώ εμποδίζει την απώλεια κιλών.
Ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά
Πολλά θρεπτικά συστατικά κρύβονται στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών και με αυτή τη πρακτική τα στερούμαστε.
Δαιμονοποιείτε τα λιπαρά
Η υπερβολική χρήση λιπαρών στο μαγείρεμα κάνει κακό, και όχι η ελάχιστη παρουσία τους. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν και καλά λιπαρά τα οποία είναι απαραίτητα στο διατροφολόγιο μας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.