ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Πού πεθαίνουν οι εμβολιασμένοι; – Του είπαν να μην πάει νοσοκομείο γιατί ήταν εμβολιασμένος! – Κρύβουν νοσηλείες;

«Το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα ήταν η κλήση μου στο ΕΚΑΒ»

Πού πεθαίνουν οι εμβολιασμένοι; – Του είπαν να μην πάει νοσοκομείο γιατί ήταν εμβολιασμένος! – Κρύβουν νοσηλείες;

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο διδάκτωρ Καρδιολογίας, Κωνσταντίνος Αρβανίτης, καθώς είχε πει ότι υπάρχει περίπτωση να μην βάζουν τους εμβολιασμένους σε ΜΕΘ για να μην «χαλάσουν» τα στατιστικά.

Η περιπέτεια του 43χρονου αρχιτέκτωνα Σταύρου Μαρτίνου ίσως τελικά τον επιβεβαιώνει, καθώς όπως ο ίδιος είπε, νόσησε με κορωνοϊό λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με την δεύτερη δόση, όμως από τον ΕΟΔΥ του είπαν να μην πάει στο νοσοκομείο, τελικά ο ίδιος πήρε μόνος του τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα στο «Σωτηρία».

https://www.vimeo.com/652938124

«Το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα ήταν η κλήση μου στο ΕΚΑΒ. Αν δεν είχα πάει νοσοκομείο πιθανώς θα είχα πρόβλημα διαρκείας» διαπιστώνει σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την περιπέτεια με την υγεία του, ο 43χρονος αρχιτέκτων Σταύρος Μαρτίνος, ο οποίος τα πρώτα συμπτώματα της COVID-19 τα είχε ήδη μια εβδομάδα μετά τη β’ δόση του εμβολίου (7 Ιουλίου).

Μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, που η συμπτωματολογία επέμενε, έκανε rapid test. Βγήκε δύο φορές αρνητικό, με τη δεύτερη γραμμή να αχνοφέγγει αμυδρά μόνο την τρίτη μέρα.

«Θεώρησα ότι ο πυρετός και η αδιαθεσία προέρχονταν από κάποιο κλιματιστικό» αναφέρει. Ήταν Ιούλιος με υψηλές θερμοκρασίες, και τα κλιματιστικά έμπαιναν στη «διαπασών».

Τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ: «Ελάτε και πάρτε με»

Ξαφνικά, έχοντας ήδη πονοκέφαλο και κάψιμο στα μάτια, άρχισε να πονάει έντονα στη μέση του. «Πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν τόσο έντονο που αναγκάστηκα να βάλω έμπλαστρο» εξηγεί. Ανέβασε και πυρετό. Ξαναέκανε rapid test, στον ΕΟΔΥ αυτή τη φορά, που βγήκε θετικό. Ακολούθησε μοριακό τεστ.

«Δεν μου είπαν ποτέ το αποτέλεσμά του. Αλλά μου υπέδειξαν να μείνω 10 μέρες καραντίνα» μας λέει. Ακολούθησε την οδηγία. Τις επόμενες ημέρες ο πυρετός σκαρφάλωσε στο 38,5-39. Δυο μέρες μετά, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει το ΕΚΑΒ.

«Τους τηλεφώνησα και είπα “ελάτε και πάρτε με”». Μπαίνοντας στο ασθενοφόρο, τα επίπεδα οξυγόνου ήταν φυσιολογικά. Μέχρι να εξεταστεί όμως από γιατρό, μετά από μεγάλο χρόνο αναμονής στο νοσοκομείο και φορώντας διαρκώς μάσκα, τα επίπεδα είχαν πέσει ανησυχητικά: Ο κορεσμός ήταν κακός και πήγε κατευθείαν για μαγνητική.

«Η ζημιά που είχε γίνει από τον κορωνοϊό ήταν μικρή, χαμηλά στους πνεύμονες». Αμέσως μπήκε σε αγωγή με κορτιζόνη και remdesivir.

Στον θάλαμο που νοσηλεύτηκε ήταν ακόμη δυο ασθενείς. «Οι γιατροί ήρθαν και περίπου μας μάλωσαν επειδή δεν είχαμε εμβολιαστεί» θυμάται ο κ. Μαρτίνος, μειδιώντας, που πάντως τους διόρθωσε, λέγοντάς τους ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος. Συνέχισε να νοσηλεύεται με οξυγόνο. Αφού έπεσε ο υψηλός πυρετός εμφάνισε υποθερμία.

Νοσηλεύτηκε για μια βδομάδα. Η εμπειρία του από το προσωπικό και τις συνθήκες που επικρατούσαν στη 7η Πνευμονολογική του Σωτηρία είναι πολύ καλές, «αν και δεν είναι εύκολο, σχολιάζει, να είσαι αποκλεισμένος σε ένα χώρο 3Χ3 με ακόμη δύο άτομα, χωρίς δυνατότητα εξόδου ούτε στον διάδρομο». Το δυνατό Wi-Fi τού επέτρεψε και να εργάζεται.

«Από το παράθυρο στο “Σωτηρία” πήδηξε ο Τσιόδρας»

Ώσπου μια ημέρα τον περίμενε μια έκπληξη όταν εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας που ήταν στο μπαλκόνι.

«Από το παράθυρο πήδηξε μέσα ο Τσιόδρας. Τον ρώτησα “έχω κάνει και τις δυο δόσεις, γιατί είμαι εδώ;”. Και μου απάντησε “καμιά φορά συμβαίνει να μην πιάνει”. Κυκλοφορούσε στους θαλάμους». Μετά από τη μια βδομάδα πήρε εξιτήριο. Ήταν 27 Ιουλίου. Η υπόδειξη ήταν να παραμείνει σπίτι άλλες τρεις ημέρες με κορτιζόνη.

«Δεν είχα συμπτώματα. Αλλά τον Αύγουστο στις διακοπές έπεφταν οι δυνάμεις μου προς το βράδυ απότομα. Υπήρχε μεγάλη καταπόνηση».

Το Σεπτέμβρη έπρεπε να κάνει σπειρομέτρηση. Ραντεβού ήταν αδύνατο να βρει. Ήταν όλα κλεισμένα. Το ενημέρωσαν ότι υπήρχαν από Νοέμβριο. Και αν… τελικά;

«Αναγκάστηκα να πάω στα απογευματινά ιατρεία προχτές και να πληρώσω. Κι αυτό σε δημόσιο νοσοκομείο» παρατηρεί. «Ευτυχώς, πιστοποιήθηκε και επίσημα ότι δεν έχω κατάλοιπα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την περιπέτειά του, ενώ προηγουμένως ήταν άνετος και ειδικά μετά το εμβόλιο είχε πετάξει και τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, «έγινα υποχόνδριος» αποκαλύπτει ο κ. Μαρτίνος. «Έπλενα ακόμη και το πόμολα γιατί δεν ήθελα για κανένα λόγο να ξαναπάω νοσοκομείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.