ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Ρουκέτα» Α.Βατόπουλου για υποχρεωτικά τεστ σε εμβολιασμένους: «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»

Υποχρεωτικό εμβολιασμό και για τους άνω των 50 ετών θέλει ο Α.Βατόπουλος

«Ρουκέτα» Α.Βατόπουλου για υποχρεωτικά τεστ σε εμβολιασμένους: «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»

Μια «βόμβα» έριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθώς υποστήριξε ότι είναι πιθανό να γίνει υποχρεωτικό το τεστ και για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους.

«Ελπίζω να μη φτάσουμε σε υποχρεωτικό τεστ για εμβολιασμένους για κλειστούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά ο Α.Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι και «οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν ελαφρύτερα βέβαια, αλλά ανακυκλώνεται ο ιός».

Ερωτώμενος για τις σκέψεις της κυβέρνησης περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας και το εάν θα γίνει αυτό για την προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα είπε: «Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου και την πιθανότητα επιτάχυνσής της, έκρινε πως είναι «πολύ πιθανόν να πάμε πιο γρήγορα από το εξάμηνο στην τρίτη δόση. (…) Πότε ακριβώς γίνεται η αναμνηστική δόση ενός εμβολίου εξαρτάται και από τη δυναμική της ανοσίας από τα βιολογικά δεδομένα, και τα δεδομένα της επιδημίας. Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα».

Μετάλλαξη Όμικρον

Όσον αφορά στη μετάλλαξη Όμικρον, που έφτασε και στη χώρα μας, δήλωσε αβέβαιος για το «σίγουρος αν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία».

«Έχουμε δει τρεις φορές το ίδιο έργο. Να έρχεται μια παραλλαγή του ιού, η οποία να έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν λίγο ‘χειρότερη’ κυρίως πιο μεταδοτική πρέπει να κινηθούμε με τη λογική ότι είναι πιο μεταδοτικό, βλέπουμε άλλωστε να διασπείρεται» προσέθεσε.

Ζήτησε να κάνουν όλοι self test πριν από τις γιορτές ώστε να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα κρούσματα και να απομονωθούν.

Πρότεινε, δε, να κάνουν self test και όλοι πριν δώσουν το «παρών» σε κάποια γιορτινή συγκέντρωση.

«Εμβολιασμός, rapid test και μέτρα ατομικής προστασίας είναι τα τρία όπλα που πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με το εμβόλιο» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, διευκρίνισε πως αναμένονται νέα εμβόλια καθώς τα παιδιά αυτά κάνουν «μικρότερη δόση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.