ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Τζανάκης: «Πρώτα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 50 ετών μετά στους άνω των 40 και μετά σε όλους»

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους αλλά... σιγά-σιγά θέλει ο Ν.Τζανάκης

Ν.Τζανάκης: «Πρώτα να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 50 ετών μετά στους άνω των 40 και μετά σε όλους»

Ξεκάθαρα υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολίου είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μάλιστα έχει και πρόταση για το πως αυτή θα εφαρμοστεί.

Αρχικά, ζήτησε να επεκταθεί «στους πολίτες από 50 ετών και άνω σε πρώτη φάση (…) και μετά να γίνει διαβάθμιση για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα 40 και πάνω και μετά από 18 και πάνω».

Δηλαδή να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, αλλά για να αποτραπούν οι μεγάλες αντιδράσεις προτείνει να γίνεται σταδιακά η επέκταση της υποχρεωτικότητας.

«Έχουμε μια γκάμα μέτρων που, αν τα τηρήσουμε σωστά, θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων» είπε επίσης, αλλά έκρινε πως μπορεί να γίνουν περισσότερες κινήσεις, όπως η λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα –όπου είναι επιβαρυμένη η κατάσταση– και επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, έκανε έκκληση στις έγκυες γυναίκες αλλά και τις λεχώνες «να σπεύσουν να εμβολιαστούν και πρέπει να τους δίνεται προτεραιότητα από την πλατφόρμα».

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τις ίδιες και τα έμβρυα τους και τα βρέφη, να είναι ανεμβολίαστες» προειδοποίησε.

Οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα

Ο ίδιος προχώρησε και σε εκτιμήσεις για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, αναφέροντας πως θα έχουμε στην Ελλάδα περισσότερους από 20.000 θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού, εάν όχι έως το τέλος του 2021, τουλάχιστον στις αρχές του 2022.

Έκανε, μάλιστα, και μία πρόβλεψη για ακόμη 1.500 θανάτους μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ξεκαθάρισε πως «το 90% όσων πεθαίνουν είναι ανεμβολίαστοι. Εάν το εμβόλιο δεν επιδρούσε να μειώσει τη θνησιμότητα, οι θάνατοι θα ήταν όλοι σε εμβολιασμένους, ενώ τώρα, το 20% του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο “δίνει” το 90% των ημερήσιων θανάτων, ενώ τα 8 εκατομμύρια εμβολιασμένοι “δίνουν” το 10% των θανάτων, γεγονός που δείχνει τη σημασία και την προστασία των εμβολίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αναφέρθηκε στη μείωση που παρατηρείται στα κρούσματα, αλλά είπε ότι θα φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα τους 750 διασωληνωμένους και 70-80 θανάτους ημερησίως. Αυτά, «εάν η κινητικότητα του πληθυσμού φέρει άλλα δεδομένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.