ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χάος με τις VIP ΜΕΘ: Καβγάς Μ.Παγώνη με γιατρούς που εξέθεσαν την κυβέρνηση – «Δεν θα με διακόψετε – Αρκετά»

Εκνευρίστηκε η Μ.Παγώνη με τις αποκαλύψεις των γιατρών

Χάος με τις VIP ΜΕΘ: Καβγάς Μ.Παγώνη με γιατρούς που εξέθεσαν την κυβέρνηση – «Δεν θα με διακόψετε – Αρκετά»

Σάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ, σύμφωνα με τις οποίες κρατούν 47 κλίνες ΜΕΘ «καβάτζα» για VIP ασθενείς.

Οι καταγγελίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά και της… προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Μ.Παγώνη, η οποία ήταν καλεσμένη στην ίδια εκπομπή με τον Μ.Γιαννάκο.

«Για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς» είπε η Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς» διευκρινίζοντας ότι η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία που «δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα».

«Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο» επέμεινε η Ματίνα Παγώνη ζητώντας «να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Συνεχίζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η Ματίνα Παγώνη του είπε ότι δεν έχει καταλάβει την διαδικασία με την ίδια να εξανίσταται όταν ο κ. Γιαννάκος επιχείρησε να επαναφέρει το επιχείρημα περί κριτηρίων στην επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται.

«Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα» είπε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη.

Όταν, δε, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρθηκε στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ η Ματίνα Παγώνη είπε σε αυστηρό τόνο ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει διασωληνωμένους, τους παρακολουθούμε και στα τμήματα, οι ασθενείς αυτό η θέση τους είναι στις ΜΕΘ αλλά όχι ότι δεν τους παρακολουθούμε. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αφήσει ασθενή αν υπάρχει κενό κρεβάτι και δεν τον έχει μεταφέρει, δεν υπάρχει περίπτωση».

Δεν μάς ξαφνιάζει ότι, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ακολουθεί από χθες την κλασική, «υπερασπιστική» της γραμμή υπέρ της κυβέρνησης, αφού αυτό κάνει ανεξαρτήτως εάν γνωρίζει ένα θέμα ή όχι.

Αμείλικτα ερωτήματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αν πράγματι υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που φυλάσσονται για VIP πρόσωπα είναι ένα θέμα που οφείλει να διερευνήσει ο εισαγγελέας. Και αυτό, διότι η Ελλάδα θρηνεί πάνω από 18.500 ψυχές, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου χάνονται σε καθημερινή βάση 80-100 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων περιμένοντας μια κλίνη ΜΕΘ. Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι ζήτημα ηθικής τάξης, αλλά και δικαιοσύνης έναντι όλων αυτών των ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.