ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στα παιδιά – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Είναι ασφαλή τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά;

Ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στα παιδιά – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Ο επίκουρος καθηγητής παιδοπνευμονολογίας, Χάρης Κατσαρδής, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (9/12) στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο πώς μπορούν οι γονείς να καταλάβουν αν τα παιδιά τους νοσούν από κορωνοϊό.

Για τον εμβολιασμό τους, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι ασφαλής και ότι δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής σημαντικά προβλήματα.

Τρεις είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι γονείς εάν υπάρχει υποψία για μόλυνση από κορωνοϊό:

  • Εξέταση του παιδιού με self test
  • Επικοινωνία με τον παιδίατρο
  • Ενημέρωση για τυχόν κρούσματα στο σχολείο

Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής παιδοπνευμονολογίας σημείωσε ότι και οι γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο θα πρέπει να καταφεύγουν συχνά στο self test ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν νοσούν, καθώς συνήθως τα παιδιά παραμένουν ασυμπτωματικά.

Με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών κατά του κορωνοϊού, ο Χάρης Κατσαρδής αναφέρθηκε και στο κατά πόσο τα εμβόλια είναι ασφαλή. «Είναι αποδεδειγμένη η ασφάλεια του εμβολίου για τα παιδιά. Όπως εμβολιάσαμε τους εφήβους και δεν είχαμε ουσιαστικά προβλήματα, έτσι θα γίνει και με τα παιδιά 5-11 ετών. Μέχρι τώρα τα πειράματα που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα» σημείωσε.

«Θα πρέπει όλοι μας και ειδικά όσοι έχουν κάποιον δημόσιο λόγο να τονίσουμε ότι το εμβόλιο είναι δώρο Θεού και πρέπει να το ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από το τούνελ», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Θεός μας έδωσε τη γνώση, τη δυνατότητα της έρευνας. Πρέπει να αναλογιστούμε πόσους θανάτους θα είχαμε αν δεν υπήρχε το εμβόλιο» κατέληξε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.