Αισιόδοξα είναι τα σημάδια στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι νεότερες ημερήσιες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ δείχνουν τάση αργής αποκλιμάκωσης.

Όπως φαίνεται στα διαγράμματα που παρουσιάζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση που ξεκίνησε να καταγράφεται από τις 26 Νοεμβρίου και μετά. Στα δείγματα από τη Δευτέρα, το ιικό φορτίο των λυμάτων μετράται στο επίπεδο της 5ης Νοεμβρίου, όταν ξεκινούσε η κορύφωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, με το ιικό φορτίο να φτάνει σε υψηλό επίπεδο όλων των περιόδων από την εμφάνιση του SARS-CoV-2 στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 06/12 και της Τρίτης 07/12 είναι:

  • Οριακά μειωμένη (-15%) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, του Σαββάτου 04/12 και της Κυριακής 05/12.
  • Μειωμένη (-26%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 29/11 και Τρίτης 30/11.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!