Τέλος το τσιγάρο και στο αυτοκίνητο – Πότε θα εφαρμοστεί;

Σύντομα θα τεθεί σε ισχύ αυτή η απαγόρευση

Τέλος το τσιγάρο και στο αυτοκίνητο – Πότε θα εφαρμοστεί;

Κόφτης αναμένεται να μπει στο τσιγάρο μέσα στο αυτοκίνητο το επόμενο διάστημα.

Τα νέα μας έρχονται από την Ισπανία, εκεί όπου για πρώτη φορά η Κυβέρνηση της χώρας προαναγγέλλει την επικείμενη απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στο αυτοκίνητο, βάζοντας τέλος έτσι στη δυνατότητα των… θεριακλήδων οδηγών να καπνίζουν στο όχημά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, η απαγόρευση αυτή δεν θα έχει άμεση ισχύ, αλλά όμως μέχρι το 2025 θα γίνει πραγματικότητα για όλους τους οδηγούς στη χώρα, με βάση άλλωστε το γενικότερο Εθνικό Σχέδιο για Περιορισμό και Έλεγχο του Καπνίσματος 2021-2025 που έχει εκπονήσει η ισπανική Κυβέρνηση.

Μέσα στο κείμενο του Σχεδίου αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε «συγκεκριμένους ιδιωτικούς χώρους» όπως στα «επιβατικά οχήματα» σε μια περίοδο 2 ετών από σήμερα, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι αυτό θα ισχύσει τόσο για όσους καπνίζουν «κανονικό» τσιγάρο, όσο και για αυτούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πότε ακριβώς θα ισχύσει το μέτρο, καθώς και εάν υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του Οδικού Δικτύου της χώρας έχει πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη ύπαρξης ενός πλαισίου ελέγχου και απαγόρευσης του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, αφού η συνήθεια αυτή οδηγεί συχνά σε απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Στην Ελλάδα από την άλλη το κάπνισμα κατά την οδήγηση δεν απαγορεύεται. Μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ισχύει απαγόρευση, όταν για παράδειγμα μέσα στο αυτοκίνητο επιβαίνουν παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, κινήσεις σαν αυτές της Ισπανίας σίγουρα αποτελούν ένα καλό παράδειγμα ώστε και στη χώρα μας να μπει ένα πλαίσιο που θα θέσει κάποιους περιορισμούς στη χρήση του τσιγάρου στο τιμόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.