ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Τα mRNA εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες»: «Κρούουν» των κώδωνα οι Ιάπωνες – «Σαρώνουν» τους νέους οι μυοκαρδίτιδες

Η Ιαπωνία θα απαιτεί από τα νοσοκομεία να αναφέρει λεπτομερώς όλα τα περιστατικά

«Τα mRNA εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες»: «Κρούουν» των κώδωνα οι Ιάπωνες – «Σαρώνουν» τους νέους οι μυοκαρδίτιδες

«Καμπανάκι» σήμανε στην Ιαπωνία, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε επιβεβαιωμένες και καταγεγραμμένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε νεότερους άνδρες ως πιθανές σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων Moderna και Pfizer.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από τις 14 Νοεμβρίου, για κάθε ένα εκατομμύριο άνδρες που έκαναν το εμβόλιο Moderna, οι συγκεκριμένες παρενέργειες αναφέρθηκαν σε 81,79 άνδρες ηλικίας 10 έως 19 ετών και 48,76 άνδρες στα 20 τους. Ποσοστό που θεωρείται υψηλό.

Οι αντίστοιχες παρενέργειες για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer ήταν 15,66 και 13,32 αντίστοιχα. Επίσης σημαντικό ποσοστό.

Το υπουργείο συγκάλεσε εκτάκτως την επιτροπή εμπειρογνωμόνων εχθές, ημέρα Σάββατο και πρότεινε την αναγραφή σαφούς προειδοποίησης για τον κίνδυνο των συγκεκριμένων παρενεργειών με την εκτύπωση περί «σοβαρών παρενεργειών» πάνω στα έγγραφα που επισυνάπτονται στα εμβόλια.

Θα απαιτήσει επίσης από τα νοσοκομεία να αναφέρουν λεπτομερώς περιστατικά που αφορούν άτομα που εμφάνισαν τα συμπτώματα εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το νόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σχέδιο εγκρίθηκε από την επιτροπή και το υπουργείο θα ενημερώσει δήμους και περιφέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.