ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιατί μας πιάνει τρέμουλο όταν κρυώνουμε;

Γιατί μας πιάνει τρέμουλο όταν κρυώνουμε;

Γιατί μας πιάνει τρέμουλο όταν κρυώνουμε; Τι είναι τελικά αυτό που προκαλεί τα δόντια μας να τρίζουν, μαζί και όλο μας το σώμα.

Δεν σας λέμε κάτι καινούργιο. Είναι κάτι που πιάνει όλους τους ανθρώπους από μικρή ηλικία και μέχρι σήμερα παρότι δεν το έχουμε σκεφτεί, το έχουμε πραγματικά απορία. Το κρύο όταν το βιώνουμε στο πετσί εκτός από το ότι το νιώθουμε (καμιά φορά μέχρι το κόκκαλο) άλλες φορές έχουμε και άλλες αντιδράσεις, λες και παίρνει από μόνο του πρωτοβουλία το σώμα μας.

Γιατί όμως παθαίνουμε τρέμουλο όταν πιάνουν τα κρύα;

Πολύ απλά διότι το σώμα και ο οργανισμός έχει μια θερμοκρασία την οποία θεωρεί ιδανική (γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου) και όταν αυτή πέφτει, το σώμα μας προσπαθεί να την ανεβάσει ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη γρήγορη κίνηση των μυών μας, την οποία εμείς αντιλαμβανόμαστε είτε γιατί αρχίζουμε να τρέμουμε, είτε να τρίζουμε τα δόντια μας, χωρίς να μπορούμε να το σταματήσουμε, ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια του οργανισμού μας να ανακτήσει την παλιά του κατάσταση. Αυτό λοιπόν είναι μια μυϊκή αντίδραση η οποία θα σταματήσει μόνο όταν θα επανέλθει το σώμα στην ιδανική θερμοκρασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.