ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό σας

Οι τροφές που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό σας

Οι τοξίνες είναι ουσίες που βρίσκονται στον οργανισμό μας σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και θρεπτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες, μπορεί να μετατραπούν σε τοξίνες όταν λαμβάνονται σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νερού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα που εμφανίζεται με υπονατριαιμία (χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου στο αίμα) και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
Η αποτοξίνωση είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, καθώς δρα ως ένα «σύστημα καθαρισμού».

Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που απαλλάσσουν το σώμα από τις τοξίνες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  • Αβοκάντο: Περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως η γλουταθιόνη, οι οποίες απομακρύνουν τις βλαβερές τοξίνες από τον οργανισμό μας.
  • Μούρα: Βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα.
  • Λάχανο: Περιέχει θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάσπαση των βλαβερών χημικών ουσιών στον οργανισμό.Λεμόνια: Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προστατεύουν το συκώτι και απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες χημικές ουσίες από το σώμα. Η συστηματική κατανάλωση χυμού από λεμόνι βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της υγείας.
  • Μπρόκολο: Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και ένζυμα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.