ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μετά τα υποχρεωτικά rapid test σε εμβολιασμένους έρχεται και το lockdown – Τι λένε οι «ειδικοί»

«Ποτέ μη λες ποτέ», λέει χαρακτηριστικά ο Α.Βατόπουλος

Μετά τα υποχρεωτικά rapid test σε εμβολιασμένους έρχεται και το lockdown – Τι λένε οι «ειδικοί»

Έχει ξεκινήσει και στην Ελλάδα η συζήτηση για lockdown, καθώς όσο και εάν το διαψεύδει η κυβέρνηση, οι «ειδικοί» αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο.

Η κυβέρνηση να θυμίσουμε ότι είχε υποστηρίξει ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα σε εμβολιασμένους, παρόλα αυτά σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα υποχρεωτικά rapid test για τους εμβολιασμένους στην εστίαση.

Ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός lockdown: «Είναι μία ερώτηση που τίθεται εδώ και πολύ καιρό. Γίνεται μία προσπάθεια να μη φτάσουμε σε τέτοιου είδους μέτρα. Έχουμε πει ‘ποτέ μη λες ποτέ’».

Να θυμίσουμε ότι και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είχε τονίσει χθες ότι «μπορεί να ξαναζήσουμε lockdown, είναι ρεαλιστικό σενάριο. Μελετάμε τη δυνατότητα να πάρουμε άλλα μέτρα πριν το lockdown».

Ο Α.Βατόπουλος ως προς την τρίτη δόση, δήλωσε πως τα δεδομένα δείχνουν ότι χρειάζεται η τρίτη δόση για να είναι κανείς προστατευμένος από τη μετάλλαξη Όμικρον. Οι δύο δόσεις του εμβολίου παρέχουν προστασία από 30 έως 50%.

Την ίδια στιγμή αναμένονται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την περίοδο των γιορτών, με τις πληροφορίες να λένε πως η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να κάνουν rapid test και οι εμβολιασμένοι πριν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή: «Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είπε ότι θα πρέπει να περάσουμε τις γιορτές στην «φούσκα» μας, δηλαδή οικογενειακά, και να εμβολιαστούμε. Και οι δύο καθηγητές συμφώνησαν πως η χώρα μας διανύει το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν πολλές μολύνσεις και πολλοί συμπτωματικοί ασθενείς. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που μπορεί να φέρει η μετάλλαξη Όμικρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως προς την Όμικρον, οι καθηγητές δήλωσαν πως η μετάλλαξη αυτή μεταδίδεται ταχύτατα και δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα επικρατήσει στην Ελλάδα. Ήδη έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα αυτής της μετάλλαξης, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης. Μάλιστα, ο κ. Γουργουλιάνης πρόσθεσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η Όμικρον προκαλεί επαναμολύνσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.