ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφτασε η ώρα της τέταρτης δόσης του εμβολίου: Ξεκινά στο Ισραήλ – Έρχεται και στην Ελλάδα

Τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση θα γίνεται η τέταρτη

Έφτασε η ώρα της τέταρτης δόσης του εμβολίου: Ξεκινά στο Ισραήλ – Έρχεται και στην Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι η ομάδα που αποφασίζει για την πανδημίας αποφάσισε ότι οποιοσδήποτε άνω των 60 ετών και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, μπορεί να λάβει μια τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Η τέταρτη δόση θα είναι διαθέσιμη τέσσερις μήνες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Σε δήλωση του, ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ επαίνεσε την επιτροπή για την κίνηση, η οποία είπε ότι «θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το κύμα Όμικρον που σαρώνει τον κόσμο». Σημείωσε ακόμα ότι το Ισραήλ ήταν το πρώτο στον κόσμο που χορήγησε την τρίτη δόση και θα προηγηθεί και στην τέταρτη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ χορηγούν ήδη μια τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Τον Οκτώβριο, το CDC ενημέρωσε τις οδηγίες του λέγοντας ότι τα άτομα με μέτρια ή σοβαρή ανοσοκαταστολή που λαμβάνουν τρία εμβόλια ως κύρια δόση μπορούν επίσης να λάβουν μια αναμνηστική δόση, για συνολικά τέσσερις δόσεις εμβολίου.

«Κι άλλο εμβόλιο για άτομα άνω των 60 ετών και για το ιατρικό προσωπικό όλων των ηλικιών», έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Υγείας Νίτζαν Χόροβιτς. «Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας για την Όμικρον: Η προστασία των ενηλίκων που είναι πιο ευάλωτοι και η ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού».

Το γραφείο του Μπένετ είπε ότι η εκστρατεία για την τέταρτη δόση θα ξεκινήσει αμέσως και κάλεσε τη Διοίκηση Εσωτερικού, τους ανώτερους υγειονομικούς αξιωματούχους και όλα τα ταμεία υγείας να προετοιμαστούν γι’ αυτό.

Επιπλέον, η Ομάδα Αντιμετώπισης Πανδημίας συνέστησε να μειωθεί η περίοδος αναμονής μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης, από πέντε μήνες που είναι τώρα σε τρεις.

Επίσημη ανακοίνωση, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων λεπτομερειών, αναμένεται να γίνει από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας τις επόμενες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει και η χώρα μας, όπως άλλωστε ειχε κάνει και με την τρίτη δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.