ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ε.Γιαμαρέλλου: «Είναι άγνωστο αν τα self και τα rapid test εντοπίζουν την Όμικρον»

«Φαίνεται ότι η κλινική εικόνα δεν είναι σοβαρή από όσα δεδομένα έχουμε»

Ε.Γιαμαρέλλου: «Είναι άγνωστο αν τα self και τα rapid test εντοπίζουν την Όμικρον»

Η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της εκτίμησε πως ο ένας στους δέκα ανθρώπους που έχουν τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ασυμπτωματικός.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τον εντοπισμό του νέου στελέχους, λέγοντας πως «είναι άγνωστο αν τα self και τα rapid test εντοπίζουν την Όμικρον».

Η επιβεβαίωση για αν ένα κρούσμα είναι της μετάλλαξης Όμικρον είναι μια διαφορετική διαδικασία κατά την κ.Γιαμαρέλλου και «δεν είναι τόσο εύκολο όσο είναι ψάχνοντας για τη Δέλτα».

«Ξέρουμε με βεβαιότητα ότι κάθε δύο με τρεις ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα της Όμικρον», είπε στην ΕΡΤ η καθηγήτρια και πρόσθεσε: «Σε αυτή την ιστορία δεν μας απασχολεί μόνο η μετάδοση, αλλά και η λοιμογονικότητα, πόσο μολυσματικά είναι αυτά τα στελέχη. Φαίνεται ότι η κλινική εικόνα δεν είναι σοβαρή από όσα δεδομένα έχουμε».

Μιλώντας για τα συμπτώματα της Όμικρον, τα οποία είναι παρόμοια με της Δέλτα, αλλά και του κοινού κρυολογήματος, η κ.Γιαμαρέλλου συνέστησε να γίνεται μοριακό τεστ, γιατί «δεν ξέρουμε σε αυτή την παραλλαγή πόσο μελετημένα είναι αυτά τα τεστ (σ.σ. self, rapid) και ακόμα και αν βγουν θετικά μετά θα πρέπει να τα επιβεβαιώσουμε με μοριακό, γι’ αυτό να μη χάσει κανείς χρόνο και να κάνει απευθείας το μοριακό».

Καλά τα λέει η κ.Γιαμαρέλλου για τα μοριακά τεστ, αλλά τα 50 και 60 ευρώ του κόστους του PCR ποιος τα διαθέτει;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «διπλή μάσκα, ή μάσκα υψηλής προστασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», της κ.Γιαμαρέλλου πάντως, η οποία μπερδεύτηκε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ήταν απλά κορυφαίο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.