ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σοκ στην Αυστραλία -Εργαστήριο έβγαλε εκατοντάδες πολίτες αρνητικούς ενώ ήταν θετικοί στον κορωνοϊό

Σοκ στην Αυστραλία -Εργαστήριο έβγαλε εκατοντάδες πολίτες αρνητικούς ενώ ήταν θετικοί στον κορωνοϊό

Σάλο έχει προκαλέσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η είδηση πως ένα μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο ενημέρωσε λανθασμένα εκατοντάδες άτομα πως είναι αρνητικοί στον κοροναϊό, ενώ ήταν θετικοί, σε ένα διάστημα που τα κρούσματα αυξάνουν συνεχώς στην περιοχή.

Το λάθος έλαβε χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και, σύμφωνα με το εργαστήριο SydPath Lab, οφείλεται σε λανθασμένη επεξεργασία στοιχείων. Ωστόσο, όσοι είχαν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο εργαστήριο ανησυχούν πως άθελα τους μπορεί να μετέδωσαν τον ιό σε οικογένεια και φίλους.

Υπολογίζεται πως πάνω από 886 άτομα έλαβαν λανθασμένη διάγνωση, σε ένα διάστημα που η μαζική ζήτηση για τεστ κοροναϊού έχουν φέρει τα εργαστήρια στα όρια τους. Μάλιστα, μόνο 400 άτομα έλαβαν λάθος απάντηση πως είναι αρνητικοί ανήμερα των Χριστουγέννων και ενημερώθηκαν πως τελικά ήταν θετικοί την επόμενη ημέρα, αφού είχαν γιορτάσει την ημέρα με τους δικούς τους.

Το πρόβλημα μεγεθύνθηκε όταν η SudPath αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το θέμα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, με λανθασμένες διαγνώσεις δεκάδων ακόμη ατόμων συνολικά μέσα στις γιορτές.

Αναφερόμενος στο θέμα ο τοπικός υπουργός Υγείας της Νότιας Κάτω Ουαλίας, Μπραντ Χάζαρντ, απέδωσε το λάθος στον υπερβολικό φόρτο εργασίας που βαραίνει τα εργαστήρια σε ένα διάστημα που η Όμικρον καλπάζει. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως εργαστήρια και κλινικές αναγκάζονται να μην εξυπηρετούν κόσμο που ζητά να κάνει τεστ λόγω του υπερβολικού φόρτου, ενώ μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον πως ο μέσος όρος κρουσμάτων στην επαρχία της Νότιας Κάτω Ουαλίας ανέρχεται σε 145.000, σε σχέση με 117.000 μια εβδομάδα πριν. Και οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.