ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όμικρον: Επικρατεί πλέον και στη Γαλλία

«Το 62,4% των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν δείχνουν ένα συμβατό προφίλ με την παραλλαγή Omicron»

Όμικρον: Επικρατεί πλέον και στη Γαλλία

Η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού επικρατεί πλέον στη Γαλλία, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού σημειώνουν «σημαντική άνοδο» αυτές τις τελευταίες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.

«Το 62,4% των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν δείχνουν ένα συμβατό προφίλ με την παραλλαγή Omicron» στις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του έτους, σε αντίθεση με το 15% που ήταν το ποσοστό αυτό την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η δημόσια υπηρεσία στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της που δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ.

Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron ήταν αναμενόμενη καθώς η παραλλαγή αυτή είναι εξαιρετικά μεταδοτική και ήδη ευθυνόταν για την πλειονότητα των κρουσμάτων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία.

Η Omicron συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων που την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000 ημερησίως.

Συνολικά στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 18.321 ασθενείς με Covid, εκ των οποίων 1.922 εισήχθησαν από την Τετάρτη ως την Πέμπτη και πάνω από 3.500 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας όπως η υποχρεωτική επιστροφή στην τηλεργασία για τις επιχειρήσεις που πλήττονται ή η επιστροφή των μέτρων που αφορούσαν τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πανδημία έχει προκαλέσει συνολικά 123.552 θανάτους στη Γαλλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.