ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ποδαρικό» με τρομοκρατία από τους «ειδικούς»: «Θα γεμίσει ο κόσμος Όμικρον – Έρχεται μεγαλύτερο τσουνάμι»

Με Μ.Παγώνη και Ν.Καπραβέλο άνοιξε η χρονιά

«Ποδαρικό» με τρομοκρατία από τους «ειδικούς»: «Θα γεμίσει ο κόσμος Όμικρον – Έρχεται μεγαλύτερο τσουνάμι»

Χωρίς ρεπό συνεχίζουν να εργάζονται οι «ειδικοί», καθώς και σήμερα εμφανίστηκαν πρωί πρωί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες (στα νοσοκομεία δεν ξέρουμε) για να μας ευχηθούν με τον τρόπο τους «καλή Χρονιά».

Ο ΣΚΑΪ αποφάσισε να φωνάξει την πρώτη ημέρα του 2022 τα… «δυνατά όπλα», καθώς η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και ο Διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μας έκαναν «ποδαρικό».

«Εσείς μεταδίδετε τις ωραίες εικόνες, αλλά εμείς αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα κοριτσάκι 16 χρονών που ήλθε με κορωνοϊό», είπε ο Ν.Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος επέστησε την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας ότι η 16χρονη είχε υποβληθεί σε τρία αντιγονικά τεστ που βγήκαν αρνητικά, με αποτέλεσμα οι γιατροί να υποτιμήσουν την κατάσταση και να θεωρήσουν ότι πρόκειται για ένα απλό κρυολόγημα.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, το κορίτσι έφθασε στο νοσοκομείο «στα πρόθυμα της ανακοπής», αλλά ευτυχώς πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς αντέδρασε θετικά στη θεραπεία.

«Δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να την φέρουμε σε μία ισορροπία» ανέφερε.

«Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να είναι Όμικρον, αλλά είναι η Δέλτα μετάλλαξη» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις στο ΕΣΥ, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτήν την έκτακτη κατάσταση», προειδοποιώντας για «μεγαλύτερο τσουνάμι».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος, στη σκιά και της Όμικρον, τόνισε ότι είναι «εντυπωσιακή η έκρηξη που καταγράφεται στην κοινωνία με την τεράστια διασπορά του ιού».

Για τη μεταδοτικότητα της Όμικρον προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα γεμίσει ο κόσμος».

Η κυρία Παγώνη επεσήμανε ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι «τόσο μεταδοτική που δεν το περίμενε κανείς».

Είναι «μία τρέλα η μεταδοτικότητα» τόνισε. Όπως είπε, «η Δέλτα προκαλεί τα σοβαρά περιστατικά, αλλά η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και θα γεμίσει ο κόσμος με την κινητικότητα που υπάρχει».

Μάλιστα, αναφερόμενο στο χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 40.560 κρουσμάτων, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να φθάνει και τις 100.000. Άλλωστε, η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να καταγραφεί και στους αριθμούς που ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με την ίδια, η κορύφωση αναμένεται στις 15 Ιανουαρίου.

Σε σχέση με τις πιέσεις που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, όπου η πληρότητα στις απλές κλίνες COVID φθάνει το 67%, ενώ τόσο η Αττική όσο και η Βόρεια Ελλάδα έχουν πληρότητα 88% – 89% στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Μ.Παγώνη, αναφερόμενη στα ύποπτα συμπτώματα, τόνισε ότι με μπούκωμα και πονοκέφαλο, θα πρέπει να γίνεται rapid test.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.