Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί διασπείρουν τον ιό με τις «ευχές» της κυβέρνησης -Δεν τους αφήνουν να κάνουν ούτε τεστ

Λένε σε εμβολιασμένους υγειονομικούς να μην κάνουν τεστ για να μην βγουν θετικοί!

Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί διασπείρουν τον ιό με τις «ευχές» της κυβέρνησης -Δεν τους αφήνουν να κάνουν ούτε τεστ

Εγκληματικές είναι οι αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid-19, καθώς αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι οι εμβολιασμένοι διασπείρουν τον ιό με τις «ευχές» της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» -το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας- εκεί που όπως ήδη έγινε γνωστό νοσούν 92 υγειονομικοί, παρόλο που είναι εμβολιασμένοι!

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει βγάλει σε αναστολή εργασίας 7.000 υγειονομικούς, «τσακίζοντας» το ΕΣΥ γιατί… υποτίθεται θα μετέφεραν τον ιό, παρόλο που θα έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τεστ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Φερεντίνος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή προχώρησε σε μια ακόμη καταγγελία σοκ.

«Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό καθώς το προσωπικό είναι οριακό».

Δηλαδή αδιαφορούν για το εάν κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό και μεταδίδει κανονικά τον ιό στους ασθενείς! Απίστευτα πράγματα! Απορούμε με την «ευαισθησία» της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες έβγαιναν στα ΜΜΕ και ούρλιαζαν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς λέγοντας πως «δεν γίνεται να θεραπεύει τον πατέρα μου ένας ανεμβολίαστος υγειονομικός και να του μεταδώσει τον ιό» και άλλα τέτοια σαχλά. Τώρα δεν τους ενοχλεί που οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό;

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=DbiDbVo1oQI&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Ο Γ.Φερεντίνος είπε επίσης ότι «η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας».

«Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες», πρόσθεσε.

Μεγάλη η διασπορά και στους συνοδούς ασθενών

Το πρόβλημα της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», δεν αφορά μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και στους συνοδούς ασθενών. Κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και στο κατά πόσο υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς.

Το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου – Μεγάλες οι ελλείψεις προσωπικού

Τόνισε ακόμη ότι «το επισκεπτήριο, στη δεδομένη στιγμή, είναι κάτι απαραίτητο γιατί δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό που θα μπορέσει να προσφέρει στους ασθενείς τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας».

«Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς με αποτέλεσμα να χρειάζεται, ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό». κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου».

Οριακά δουλεύουν τα τμήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι, αθροιστικά, απουσιάζουν από τα πόστα τους. «Αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο δουλεύει εδώ και δύο χρόνια σε καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας και αναστολών και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Φερεντίνος ,«η κατάσταση είναι εκρηκτική και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1».

Τέλος να σημειώσουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν παρατηρείται μόνο στον «Ευαγγελισμό», καθώς σύμφωνα με το «Focus FM» σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χθες έγιναν τεστ σε 100 υγειονομικούς, οι 70 ήταν θετικοί.

Αλλά και εκτός νοσοκομείων η κατάσταση επίσης δεν είναι καλή, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους.

Η πιο πρόσφατη καταγγελία για την οποία έκανε αναφορά το Open, αφορά μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων. Και φυσικά όλες οι καταγγελίες αφορούν εμβολιασμένους, καθώς οι ανεμβολίαστοι κάνουν αναγκαστικά rapid test για να πάνε στην εργασία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.