Γαλλία: Αρχίζουν οι παραδόσεις του Novavax

Γαλλία: Αρχίζουν οι παραδόσεις του Novavax

Οι πρώτες παραδόσεις στη Γαλλία του εμβολίου Novavax κατά της Covid-19, το οποίο μόλις έλαβε το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές, θα φτάσουν τελικά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το εμβόλιο από το αμερικανικό εργαστήριο θα είναι το πέμπτο που θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία.

Ακόμη και αν τέσσερα εμβόλια έχουν ήδη εγκριθεί στη Γαλλία, αυτά της Pfizer και της Moderna χρησιμοποιούνται, στην πραγματικότητα, σχεδόν αποκλειστικά. Βασίζονται στην νέα τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA).

Τα άλλα δύο, αυτά της AstraZeneca και της Janssen (Johnson & Johnson), αναδιανέμονται σε φτωχές χώρες μέσω του διεθνούς προγράμματος Covax.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι πρώτες παραδόσεις (από τη Novavax) αναμένονται την εβδομάδα της 21ης Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το υπουργείο είχε αρχικά προγραμματίσει τις πρώτες παραδόσεις στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει «μεταξύ 1,1 και 1,2 εκατομμυρίων δόσεων» κατά την πρώτη παράδοση και στη συνέχεια «800.000 δόσεις ανά εβδομάδα τον Μάρτιο», διευκρίνισε.

Την περασμένη Παρασκευή, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS), υπεύθυνη για την καθοδήγηση της γαλλικής κυβέρνησης στην πολιτική εμβολιασμού, έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου που παρασκεύασε το αμερικανικό εργαστήριο.

Οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι η παραλαβή του νέου εμβολίου θα πείσει τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna, που βασίζονται σε αυτή την νέα, καινοτόμα τεχνολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εμβόλιο Novavax χρησιμοποιεί πράγματι μια πιο κλασική τεχνολογία, παρόμοια με αυτή του εμβολίου κατά του κοκκύτη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.