ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Καπραβέλος: «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων – Η Δέλτα σάρωσε τη χώρα»»

«Εάν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και τις τραγωδίες που βιώνει η χώρα, δεν μπορούμε να οργανώσουμε και το σύστημα υγείας, τι περιμένετε; Να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών;»

Ν.Καπραβέλος: «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων – Η Δέλτα σάρωσε τη χώρα»»

Ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, προειδοποίησε μεταξύ άλλων για μεγάλο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό και τις επόμενες ημέρες.

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» επεσήμανε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι το κύμα της πανδημίας δεν έχει κοπάσει.

«Νοσηλεύουμε γύρω στους 15.000 – 20.000 ασθενείς τον μήνα, έχουμε γύρω στους 2.500 θανάτους, δηλαδή το 15% των νοσηλευόμενων χάνει τη ζωή του» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος, μάλιστα, μίλησε για σφοδρότητα των νέων στελεχών και ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα, παρατηρώντας ότι ακόμη, δεν έχει φανεί το «αποτύπωμα» της Όμικρον.

Όπως τόνισε, συγκεκριμένα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται ασθενείς με Δέλτα, καθώς «αυτή είναι που σάρωσε τη χώρα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακόμη νοσηλεύουμε ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το επόμενο διάστημα θα έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων».

«Δεν βλέπουμε ακόμη το αποτύπωμα της Όμικρον, είναι πολύ νωρίς για πρόβλεψη» υπογράμμισε παράλληλα ο κ. Καπραβέλος.

Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αδυναμίες του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, τονίζοντας ότι χάνονται άδικα ζωές, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην οργάνωση των νοσοκομείων, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τις μονάδες.

«Εάν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και τις τραγωδίες που βιώνει η χώρα, δεν μπορούμε να οργανώσουμε και το σύστημα υγείας, τι περιμένετε; Να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών;» είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι αν και το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, οι «σκληροί» δείκτες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Χθες, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 106 νέους θανάτους, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται πλέον σε 673.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώθηκε σε 23.340.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.