Έρχεται το τέλος και έβγαλαν την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να «ξεπλύνουν» εγκλήματα: Οι μελέτες των ακαταδίωκτων

Με «μελέτες» οι «ειδικοί» της κυβέρνησης καλύπτουν τα νώτα τους

Έρχεται το τέλος και έβγαλαν την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να «ξεπλύνουν» εγκλήματα: Οι μελέτες των ακαταδίωκτων

Τις τελευταίες ημέρες αισθανόμαστε σαν να ανακαλύπτουμε ξαφνική την χαμένη Ατλαντίδα, καθώς γνώσεις πολλών μηνών γίνονται αντικείμενο μελέτης από τους γνωστούς «ειδικούς» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αρχή έγινε από τον κορυφαίο «ειδικό» της κυβέρνησης, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έβγαλε μελέτη για τις ΜΕΘ μέσα από την οποία «κάλυπτε» επί της ουσίας τον εαυτό του για την καταστροφή που έχει υποστεί το ΕΣΥ λόγω κυβερνητικής πολιτικής.

«Εμείς σας τα ‘παμε, εσείς δεν μας ακούσατε», αυτή φαίνεται πως θα είναι η λογική που θα ακολουθήσουν οι ακαταδίωκτοι αν κάποια στιγμή κληθούν από δικαστήριο για να μιλήσουν για τα όσα έγιναν αυτά τα δύο χρόνια (γιατί μπορεί να είναι ακαταδίωκτοι, όμως αν υπάρξει μια σοβαρή κυβέρνηση στη χώρα δεν είναι διόλου απίθανο να αλλάξουν τα πράγματα).

Η συνέχεια όμως ήταν πιο συναρπαστική και έκανε μεγαλύτερο «ντόρο», παρόλο που δεν μεταδόθηκε καθόλου από το σύνολο του Τύπου. Βλέπετε, πλέον ο κορωνοϊός δεν είναι το πρώτο θέμα της επικαιρότητας, όχι γιατί σταμάτησε, αλλά γιατί πλέον έχουν αντιληφθεί όλοι ότι ο λόγος που έχουμε δεκάδες θανάτους σε καθημερινή βάση είναι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπέγραψε μελέτη, η οποία θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα, η οποία τονίζει ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν αποτρέπουν την μόλυνση, ότι το τείχος ανοσίας ήταν απάτη και ότι επί της ουσίας πρέπει να εμβολιαζόμαστε όπως με την γρίπη, δηλαδή να εμβολιάζονται όσοι κινδυνεύουν. Κάτι που όλοι οι επιστήμονες (αυτοί που κατηγορούν μέχρι και σήμερα για αντιεμβολιασμό) το έλεγαν, αλλά κανείς δεν τους άκουγε.

H μελέτη αυτή κανονικά θα έπρεπε να βάλει τέλος σε υποχρεωτικότητες, πιστοποιητικά εμβολιασμού άμεσα και ταυτόχρονα να αποδοθούν οι απαραίτητες ευθύνες στην κυβέρνηση. Πριν λίγες ημέρες άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πανηγύριζε που η κυβέρνηση ήταν η πρώτη που έφερε επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τους διαχωρισμούς μεταξύ των πολιτών.

Μια παρόμοια ομολογία -μέσω δηλώσεων και όχι μελέτης- έκανε και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, είπε ότι η ανοσία της αγέλης δεν μπορεί να επιτευχθεί, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μία ελπίδα που είχαν αναπτύξει οι «ειδικοί» αρχικά.

«Η αποστειρωτική ανοσία στον κορωνοϊό δεν είναι κάτι εφικτό, ούτε διαρκείας» σημείωσε ο ίδιος, καθώς όπως επεσήμανε, κάποιος που έχει νοσήσει με κορωνοϊό, μπορεί να ξανακολλήσει τρεις – τέσσερις μήνες μετά.

«Το σενάριο της ανοσίας της αγέλης δεν υφίσταται και δεν θα επιτευχθεί» τόνισε ο ίδιος.

Ο ίδιος λίγα 24ωρα πριν από αυτές του τις δηλώσεις «ψέλλιζε» ότι η πανδημία στήθηκε μέσω της υπερκαταγραφής κρουσμάτων και θανάτων, αφού έκανε μια μελέτη μέσω της οποίας έδειχνε ότι τα PCR τεστ πιάνουν… σχεδόν τα πάντα.

Πριν από λίγες ώρες δόθηκε στη δημοσιότητα μια ακόμη μελέτη-αίνιγμα, την οποία υπογράφουν οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (καθηγήτρια Θεραπευτικής – Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (καθηγητής Θεραπευτικής – Αιματολογίας – Ογκολογίας και πρύτανης ΕΚΠΑ).

Οι καθηγητές μετά από δύο χρόνια πανδημίας απαντούν στο ερώτημα: «Θάνατος με ή από Covid-19».

Όπως σημειώνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, η απάντηση στο ερώτημα αυτό γίνεται πολύ δυσκολότερο να δοθεί με ασφάλεια με την παραλλαγή Όμικρον, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης είναι τόσο υψηλά, που είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να εισαχθεί κάποιος στο νοσοκομείο ή και να πεθάνει ενώ έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Μάλιστα, οι τρεις καθηγητές, βάζοντας ως συνισταμένη και τον παράγοντα εμβολιασμού που προσφέρει κάλυψη έναντι του κορωνοϊού, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «είναι επομένως πιθανό αυτή τη στιγμή τα στατιστικά στοιχεία με αιτία θανάτου τoν Covid-19 να υπερεκτιμούν το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά λόγω μόλυνσης με την παραλλαγή Oμικρον»!

Η συγκεκριμένη μελέτη των καθηγητών του ΕΚΠΑ προκαλεί ερωτήματα και γεννά νέους προβληματισμούς, καθώς νομιμοποιεί -έστω και εν μέρει- όσους εδώ και μήνες υποστηρίζουν ότι δημιουργείται κλίμα φόβου με καταγραφή θανάτων ανθρώπων που έχουν πεθάνει από άλλες νοσήσεις ως θύματα του Covid-19.

Τα ίδια υποστήριξε και ο καθηγητής Πνεμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος είπε τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα χρησιμοποιεί έναν πολύ αυστηρό ορισμό και αποδίδει σχεδόν όλους τους θανάτους που κάποιος έχει μολυνθεί ακόμα και αν δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα κορωνοϊού και πεθάνει ακόμα και αν έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα τον ονομάζει “θάνατο από Covid”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.