Εδώ που φτάσαμε ή τα μπλόκα θα «σπάσουν» ή η κυβέρνηση…

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: «Ένα νέο κύμα μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον κατευθύνεται προς την ανατολική Ευρώπη»

Κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: «Ένα νέο κύμα μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον κατευθύνεται προς την ανατολική Ευρώπη»

Ένα νέο κύμα μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού κατευθύνεται προς την ανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλώντας τις αρχές να βελτιώσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού και άλλα μέτρα.

Κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ.

Οι δηλώσεις του πραγματοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Πολωνία, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα χαλαρώσουν τον επόμενο μήνα τους περιορισμούς για την πανδημία αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται.

Ο ΠΟΥ ωστόσο τόνισε τη συνεχιζόμενη αναγκαιότητα για την ύπαρξη μέτρων όπως η διενέργεια rapid tests και η χρήση μάσκας λέγοντας ότι πάνω από 165 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στην περιοχή της Ευρώπης που καλύπτει ο ΠΟΥ με 25.000 θανάτους να έχουν αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα.

“Αντιμέτωποι με το κύμα της Όμικρον και με τη Δέλτα να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ευρέως στα ανατολικά, αυτή η ανησυχητική κατάσταση δεν αποτελεί την κατάλληλη στιγμή για την άρση μέτρων που γνωρίζουμε ότι λειτουργούν για τη μείωση της εξάπλωσης της κόβιντ», σημείωσε ο Κλούγκε.

Ο ίδιος έκανε έκκληση προς τις κυβερνήσεις να διερευνήσουν τους λόγους για τα κατά τόπους χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά. Λιγότεροι από το 40% των πολιτών άνω των 60 ετών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, το Κιργιστάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ο Κλούγκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.