Παράνοια: Η κυβέρνηση σκληραίνει αντί να χαλαρώνει τα μέτρα – Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης σε όσους νοσούν ξανά

Παράνοια: Η κυβέρνηση σκληραίνει αντί να χαλαρώνει τα μέτρα – Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης σε όσους νοσούν ξανά

Η απόλυτη παράνοια από τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της επιτροπής των «ειδικών» οι οποίοι αντί να χαλαρώνουν τα μέτρα τα σκληραίνουν.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε σήμερα (17/2) ότι δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης (όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σε όσους νοσούσαν για πρώτη φορά και έπαιρναν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο τους εξασφάλιζε δικαιώματα αντίστοιχα των εμβολιασμένων).

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε επίσης ότι σήμερα η θετικότητα είναι στο 6,4% ενώ στο 96% των κρουσμάτων η Omicron και στο μόλις 2,2% η Delta.

«Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Το πανδημικό κύμα της Ομικρον παραμένει σταθερό ωστόσο υπάρχει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες. Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε.

Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της είπε ότι η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια ίσως να παρατείνει την ισχύ των μέτρων.

Ποιοι επανανοσήσαντες δικαιούνται το πιστοποιητικό νόσησης

Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική κατηγορία εμβολιασμένων πολιτών η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με την αναστολή των υγειονομικών η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως «μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.