ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

5+1 σημάδια που μαρτυρούν ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου – Ακόμα κι αν δεν τρως γλυκά

Η πρόσληψη της ζάχαρης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 5 με 10% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά

5+1 σημάδια που μαρτυρούν ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου – Ακόμα κι αν δεν τρως γλυκά

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Πολλά προϊόντα από αυτά που χρησιμοποιούμε και καταναλώνουμε καθημερινά, τυχαίνει να περιέχουν ζάχαρη και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερη από την προφανή που υπάρχει π.χ. σε ένα κομμάτι κέικ ή σε ένα σοκολατένιο γλυκό. Αυτή λοιπόν είναι η κρυμμένη ζάχαρη.

Τροφές όπως το ψωμί, τα δημητριακά, ένας χυμός, τα κρακεράκια, ακόμα και μία έτοιμη σάλτσα ντομάτας από το σούπερ μάρκετ περιέχουν περισσότερη ζάχαρη απ’ όση φανταζόμαστε. Μην μιλήσουμε για την κέτσαπ και άλλες σως που έχουν πολλή ζάχαρη και αλάτι.

H ανάγνωση των διατροφικών ετικετών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίζεις αυτές τις «κρυφές πηγές ζάχαρης», αλλά και για να παρακολουθείς την πρόσληψη προστιθέμενης ζάχαρης στη διατροφή σου.

Οι μαρμελάδες, τα γλυκά του κουταλιού, οι περισσότεροι τυποποιημένοι χυμοί, τα δημητριακά πρωινού, αλλά ακόμη και προϊόντα που μπορεί να μην φανταζόσαστε όπως η κέτσαπ, οι κύβοι ζωμού, πολλές σως, οι κονσέρβες, και σνακ όπως τα κράκερ και τα παξιμάδια, συνήθως περιέχουν κάποιες ποσότητες ζάχαρης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως επισημαίνει ότι η πρόσληψη της ζάχαρης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 5 με 10% των συνολικών θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά μέσω της διατροφής μας.

6 σημάδια ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου σύμφωνα με διατροφολόγο

Η διατροφολόγος Ιωάννα Σαλή δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram 6 σημάδια που υποδηλώνουν ότι καταναλώνεις πολλή ζάχαρη μέσω της διατροφής σου.

Αυτά είναι 6 σημάδια που μας προϊδεάζουν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.