ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο ΠΑΣΟΚ...

Ινδία: Αφαίρεσαν όγκο 5,5 κιλών από το νεφρό γυναίκας (φωτό)

Ινδία: Αφαίρεσαν όγκο 5,5 κιλών από το νεφρό γυναίκας (φωτό)

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Ινδία, όπου οι ιατροί αφαιρούν από το νεφρό μιας γυναίκας έναν όγκο 5,5 κιλών! Μάλιστα, αυτός είναι σε μέγεθος 50 φορές μεγαλύτερος από το νεφρό της.

Η 28χρονη Ινδή Manju Devi διαμαρτύρονταν επί τρία χρόνια για ένα πρήξιμο στα δεξιά της, προτού η τομογραφία δείξει ότι είχε έναν όγκο 31 εκατοστών και με μάζα 19 εκατοστά.

Μία ομάδα χειρουργών χρειάστηκε οκτώ ώρες για να αφαιρέσει τον 5,5 κιλών όγκο από το νεφρό της, ο οποίος έκανε τα υπόλοιπα όργανά της να φαίνονται… νάνοι.

Ο ουρολόγος Dr Ajit Sawant, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, δήλωσε: Δεν μπορούσε να κάνει καθημερινά πράγματα λόγω αυτής της μεγάλης μάζας στην κοιλιά της

«Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχε μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά λόγω του μεγέθους του όγκου, η επέμβαση αναβαλλόταν.»

«Η αξονική τομογραφία έδειξε έναν τεράστιο όγκο, ο οποίος σχεδόν κάλυπτε τις σάλπιγες και το πάγκρεας στο μισό μέρος της κοιλιακής χώρας. Μετά από διεξοδική αξιολόγηση της ικανότητάς της να υποβληθεί σε αυτήν την επέμβαση, εισήχθη για επείγουσα νεφρεκτομή», τόνισε ο γιατρός.

«Το μέγεθος της της επέμβασης μπορεί να κατανοηθεί από το γεγονός ότι το βάρος του νεφρικού όγκου που αφαιρέθηκε ήταν 5,5 κιλά, όταν ένα κανονικό νεφρό ζυγίζει περίπου 100 – 140 γραμμάρια», πρόσθεσε.

Η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στο νοσοκομείο του Μουμπάι, ενώ σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες είναι ο μεγαλύτερος όγκος νεφρού που έχει αφαιρεθεί ποτέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.