Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το κυβερνητικό πραξικόπημα για να εκχωρηθεί στους δανειστές η περιουσία του!

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Το κυβερνητικό πραξικόπημα για να εκχωρηθεί στους δανειστές η περιουσία του!

Η φράση «Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά» απέκτησε χθες νέα διάσταση με μία απίστευτη (πραγματικά απίστευτη, όχι μεταφορικά) εξέλιξη σε ότι αφορά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την διοίκησή του.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως: Τον περασμένο Ιούνιο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, απέκτησε νέα, εκλεγμένη για πρώτη φορά, διοίκηση υπό τον Νίκο Οικονομόπουλο.

Από την πρώτη ημέρα η διοίκηση, προσπάθησε αφενός να κλείσει υποχρεώσεις και να καταστήσει επιχειρησιακές τις εθελοντικές μονάδες και λειτουργικά τα νοσοκομεία αφετέρου να αντιμετωπίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε άμεσα η κυβέρνηση εναντίον της γιατί ο πρόεδρος που εξελέγη δεν ήταν εκλεκτός της.

Αλλά και γιατί η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει και τα νοσοκομεία του Ερυθρού Σταυρού. Προφανώς για να τα βάλει και αυτά στην λίστα των υπό εκχώρηση δημοσίων ιδρυμάτων στους δανειστές.

Συγκεκριμένα προωθούσε την «φωτογραφική» ρύθμιση να περάσει στο Δημόσιο η περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), κάτι που ο Ν.Οικονομόπουλος αντιδρούσε, αφού ο σκοπός ήταν η περιουσία του ΕΕΣ να διατεθεί και αυτή στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές!

Μετά από λίγες εβδομάδες στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της νέας διοίκησης: Οι μοναδικές μονάδες που λειτούργησαν αποτελεσματικά ήταν οι εθελοντικές ομάδες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες και πρώτες εντόπισαν και τραγικό σκηνικό στο μοιραίο οικόπεδο με τους δεκάδες νεκρούς.

Από έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό, φάνηκε ότι ήταν οι μοναδικοί που λειτουργούσαν. Και τις επόμενες ημέρες επιβεβαιώθηκε αυτό και με την υποστήριξη που παρείχαν στους πληγέντες.

Στην Ελλάδα, όμως αυτά δεν έχουν σημασία αν δεν είσαι αρεστός στην κυβέρνηση και ειδικά σε μία αριστερή κυβέρνηση: Έτσι εντάθηκε ο πόλεμος κατά της νεοεκλεγείσας διοίκησης με διαρροές του τύπου «Αποβάλλεται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την διεθνή ομοσπονδία γιατί δεν πληροί τα κριτήρια» (σ.σ.: αλλαγές καταστατικού κλπ) οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς.

Χθες είχαμε όμως ένα σκηνικό το οποίο ήταν πραγματικά μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά: Συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς την παρουσία του προέδρου (κανονικά απαρτίζεται από 25 μέλη και ήταν παρόντα τα 15), χωρίς απαρτία, χωρίς καν πλειοψηφία, άλλαξε την ημερήσια διάταξη και χωρίς να προβλέπεται από πουθενά, με τον συντονισμό της εκπροσώπου της κυβέρνησης (υπουργείο Υγείας- Πρόνοιας), αποφάσισε να… παραιτήσει το νόμιμο πρόεδρο και να εκλέξει νέο πρόεδρο!

Έτσι απλά! Αμέσως μετά, με την πρώτη απόφασή της η νέα «διοίκηση» έδωσε στο δημόσιο όλη την περιουσία του ΕΕΣ!

Και εν συνεχεία, ξεκλείδωσαν την πόρτα του γραφείου Τύπου, πήραν τις λίστες των διαπιστευμένων συντακτών και έστειλαν… δελτίο Τύπου! Τι έλεγε;

«Σήμερα 5 Νοεμβρίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ., τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε έκτακτη Συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ., εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, ιατρό και Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας».

Ποιος είναι ο Α.Μαμαντόπουλος; Συμμαθητής και φίλος του υπουργού Υγείας, Α.Ξανθού!

Ολα αυτά ενώ ο κανονικός πρόεδρος του ΕΕΣ ήταν σε αποστολή παράδοσης ενός ασθενοφόρου στα Επτάνησα και μόλις είχε αφιχθεί στην Αθήνα! Όπου και έμαθε ότι «παραιτήθηκε» και εκλέχθηκε νέος «πρόεδρος»!

Όταν επέστρεψε, σήμερα πλέον, προχώρησε σε… μερική «ανακατάληψη των γραφείων» εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση, όχι από το γραφείο Τύπου που παραμένει στα χέρια των «κυβερνητικών», αλλά από το γραφείο του:

«Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας πριν από λίγη ώρα, αναφορικά με δήθεν παραίτηση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικολάου Οικονομόπουλου και εκλογή άλλου προσώπου στη θέση αυτή.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζεται ότι Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. είναι και παραμένει ο κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο οποίος αποκαθιστώντας τα πράγματα προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ουδέποτε υπήρξε νόμιμη συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. στις 5 Νοεμβρίου 2018, με θέμα την αμφισβήτηση του Προέδρου.

Η επιχείρηση κατάληψης της Προεδρίας του Ε.Ε.Σ. με αντικαταστατικό και πραξικοπηματικό τρόπο, αποτελεί παρωδία η οποία αποκάλυψε τους εμπνευστές του σχεδίου διάλυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υφαρπαγής της περιουσίας του.

Ιστορικά, η «Κυβέρνηση του βουνού» ή οι «πραξικοπηματίες» εμφανίστηκαν σε στιγμές πολιτικής ανωμαλίας. Στις Δημοκρατίες υπάρχουν θεσμοί και νόμοι που λειτουργούν και όλοι πρέπει να σέβονται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπατε τίποτα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.