Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Έκκληση για αίμα – Μειώθηκαν δραματικά τα αποθέματα

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Έκκληση για αίμα – Μειώθηκαν δραματικά τα αποθέματα

Σε έκτακτη πρόσκληση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Μετρό του Συντάγματος καλεί τους πολίτες το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), καθώς υπάρχει σημαντική μείωση των αποθεμάτων.

Επιπλέον, η κακοκαιρία και το κύμα των ιώσεων κράτησαν ακόμη πιο μακριά τους εθελοντές αιμοδότες.

«Την τελευταία χρονική περίοδο παρατηρήθηκε μειωμένη συλλογή αίματος, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ.

Τονίζει δε πως «στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών και ιδιαίτερα των ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και περιμένουν να μεταγγιστούν εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες , δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους».

Για το λόγο αυτό, το Κέντρο καλεί σε έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος αυτή τη χρονική περίοδο.

ΕΚΕΑ: «Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή»

Το ΕΚΕΑ ζητεί από τους εθελοντές αιμοδότες που θα πάνε στο Σύνταγμα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να είναι 18-65 ετών
Να έχουν πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας
Εάν έχουν κάνει τατουάζ, να έχουν παρέλθει 4 μήνες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.