ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΠΟΕΔΗΝ: Εμπόλεμη ζώνη στο νοσοκομείο της Νίκαιας- Ράντζα μέχρι τις σκάλες

ΠΟΕΔΗΝ: Εμπόλεμη ζώνη στο νοσοκομείο της Νίκαιας- Ράντζα μέχρι τις σκάλες

«Το Νοσοκομείο της Νίκαιας ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές για τους ασθενείς. Χθες Δευτέρα που εφημέρευε έως σήμερα το πρωί της Τρίτης 22/01/2019 η κατάσταση ήταν ανυπόφορη για τους ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους, που έτρεχαν πανικόβλητοι και δεν προλάβαιναν. Σήμερα θυμίζει νοσοκομείο σε εμπόλεμη ζώνη» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, στην τελευταία αυτή εφημερία προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά κι έγιναν 310 εισαγωγές, ενώ «ακόμη και τώρα διευθετούν ασθενείς που εισήχθησαν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη Β΄ Παθολογική του Νοσοκομείου εισήχθηκαν 73 ασθενείς, από τους οποίους οι 35 νοσηλεύονται σε ράντζα.

«Γέμισαν οι διάδρομοι της κλινικής και τα ράντζα φτάνουν έως τις σκάλες» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η ίδια σημειώνει ότι και στην Α΄ Καρδιολογική εισήχθηκαν 36 ασθενείς, εκ των οποίων οι 20 αν και είναι «σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους».

«Πέταξαν έξω τα προσωπικά αντικείμενα των τραυματιοφορέων και μετέτρεψαν τα αποδυτήριά τους σε θάλαμο ασθενών με τέσσερεις ασθενείς. Τα ράντζα φτάνουν έως τον κήπο. Συγκεκριμένα φτάνουν έως την πόρτα που ανοιγοκλείνει και μπαινοβγαίνουν οι συνοδοί από τη μεριά του κήπου. Ξεπαγιάζουν οι ασθενείς κοντά στην πόρτα. Τριτοκοσμικές εικόνες» περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, που μιλά και για έξι διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας μαζί με πολλούς άλλους ασθενείς.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν και πώς πανελλαδικά «σήμερα το πρωί 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Μισοί εξ αυτών πάνω από πέντε ημέρες. Χθες εξυπηρετήθηκαν μόνο έξι περιστατικά. Χθες στη λίστα αναμονής στη Β. Ελλάδα βρίσκονταν 20 ασθενείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι «η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς-έκτακτα περιστατικά στις εφημερίες των μεγάλων Νοσοκομείων της Αττικής δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι μόνο στο “Αττικόν” Νοσοκομείο. Τώρα ειδικά που είναι σε έξαρση οι λοιμώξεις, φαίνεται η διάλυση των Δημοσίων Νοσοκομείων. Ο “Ευαγγελισμός” αναπτύσσει περί τα 120 ράντζα μετά από κάθε εφημερία και ξεκινά τη νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο), έξι διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ» αναφέρει η Ομοσπονδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.