Έτσι θα αντιμετωπίσετε σωστά τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Έτσι θα αντιμετωπίσετε σωστά τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Δείτε πως πρέπει να αντιμετωπίσετε τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι επιρρεπείς σε φλεγμονή και κόκκινα σημάδια που δεν φεύγουν εύκολα.

Γενικά, μια τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα, δηλαδή αναπτύσσεται κάτω από την επιδερμίδα, είναι ένας μεγάλος “μπελάς” για άνδρες και γυναίκες.

Όταν εμφανίζεται στο πρόσωπο γίνεται σαν σπυράκι και όταν βγαίνει μετά το ξύρισμα (σύνηθες φαινόμενο) πονάει ιδιαίτερα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα:

Βήμα 1

Εφαρμόστε αλοιφή με 1% υδροκορτιζόνη στην περιοχή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Η κρέμα με υδροκορτιζόνη θα βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής και θα καταστήσει δυνατή την αφαίρεση της ανώμαλης τρίχας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην τρίχα τρεις φορές την ημέρα. Αφήστε τη για 15 λεπτά κάθε φορά. Εάν η κομπρέσα κρυώνει κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών, ξαναβουτήξτε τη στο ζεστό νερό.

Βήμα 3

Πλύνετε την περιοχή γύρω από την τρίχα αντιβακτηριακό σαπούνι κάθε πρωί. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα και με κυκλικές κινήσεις προσπαθήστε να “ξεμπλοκάρετε” την τρίχα κάτω από το δέρμα.

Βήμα 4

Να εξετάζετε καθημερινά την τρίχα για να δείτε αν μπορείτε να τη δείτε πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Μόλις η τρίχα είναι αισθητή πάνω από το δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι για να την τραβήξετε απαλά προς τα πάνω, χωρίς να την κόψετε. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε την κίνηση με μια οδοντογλυφίδα.

Βήμα 5

Επιμεληθείτε την πληγωμένη περιοχή για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση μετά την αφαίρεση της τρίχας. Μια καλή αντιβιοτική αλοιφή θα σας το εξασφαλίσει αυτό. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για κάποιο ισχυρότερο αντιβιοτικό, αν χρειαστεί.

Συμβουλές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ξυριστείτε σε εκείνο το σημείο για 3-4 εβδομάδες. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να βάλετε οποιοδήποτε χημικό προϊόν αφαίρεσης τρίχας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω του κινδύνου φλεγμονής και ερεθισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.